woensdag 8 december 2021

Alles over Altena

Drie limieten Biesboschzwemmers voor ‘Nederlandse’

26 maart 2012 (door WerkendamNet)

WERKENDAM - In Dordrecht werd in het 50 meter bad een limietwedstrijd gehouden. Aan deze wedstrijd deden namens de Biesboschzwemmers zes zwemmers mee. Zij kwamen thuis met 10 persoonlijke records, 10 limieten voor de Brabantse Kampioenschappen en drie limieten voor de Nederlandse Junioren Kampioenschappen. Sanne van de Pol en Lukas Schmidt waren de gelukkigen met hun startbewijzen voor de ‘Nederlandse’.

Zowel Sanne als Lukas wisten op de vrije slag hun limiet te halen. Sanne deed dit op de 50 en 100 vrije slag en Lukas ‘alleen’ op de vrije slag sprint. Beide hadden op de kortste afstand al eerder aan de limiet voldaan, maar wisten vandaag opnieuw hun tijd aan te scherpen. Op de 100 meter zwom Sanne dit seizoen voor het eerst in een 50 meter bad en wist ruim 2 seconden van haar tijd te halen. Lukas wist op zijn tweede afstand, de 50 rugslag, zijn tijd opnieuw aan te scherpen. Na een seconde een week geleden ging er nu bijna 0,2 seconden van zijn tijd af.

Verbeteren
De vier andere zwemmers, Rebecca Schmidt, Anne Ippel, Jade Groeneveld en Thomas Zielhorst, wisten ook tijden te verbeteren. Rebecca haalde 5 seconden van haar 200 meter vrije slag tijd af en later op de 50 vrije slag haalde ze daar ruim een tiende van haar tijd af. Voor Anne waren er grote tijdsverbeteringen op de 50 vlinderslag en vrije slag. Op de vlinderslag wist ze zelfs haar tijd uit het 25 meter bad ruimschoots te verbeteren. Op de vrije slag wist ze dit nogmaals te doen. Op beide afstanden mag ze nu naar de ‘Brabantse’.  Jade en Thomas wisten op de 100 vrije slag hun tijd aan te scherpen. Jade deed dit met ruim een seconde en Thomas wist bijna 4 seconden van zijn tijd te halen. Afgezien van Anne geldt voor alle zwemmers dat zij hun tijden in een 50 meter bad wisten te verbeteren.

Over drie weken gaan deze zwemmers deelnemen in Antwerpen aan de Internationale Jeugd Zwemcup. Zij zullen dan samen met nog 9 zwemmers opnieuw proberen tijden te verbeteren en mogelijk medailles en finaleplaatsen te halen.

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.