Friday 17 September 2021

Alles over Altena

Supersjoelen in Woerkum

26 maart 2012 (door WoudrichemNet)

WOUDRICHEM - Op zondag 1 april wordt tijdens Lentemarkt het eerste Supersjoelkampioenschap van Woudrichem georganiseerd. 

Tussen 13.00 uur en 17.00 uur zal er aan een Supersjoelbak van 5 meter en met schijven, zo groot als een schoteltje, gestreden gaan worden om de titel Supersjoelkampioen(e) van Woudrichem. Deelname vanaf 12 jaar en geheel gratis.

Het Supersjoelkampioenschap is al ruim twintig jaar één van de toppers van First Class Entertainment, het Woerkumse feestbureua, dat met het “supersjoelcircus”  in de voorbij jaren niet alleen in Nederland actief was maar ook in het buitenland. Zo is men in de zomermaanden nog steeds met regelmaat de gast op vele Stadtfesten in Duitsland, heeft men zelfs het Engelse Manchester aangedaan.
In eigen land staat First Class op de meest uiteenlopende festiviteiten variërend van bedrijfsfeest tot opening; van winkelcentrum tot braderie.Alice & Herman van Diejen zijn met hun Supersjoelen zeven keer eerder op TV gewees.

Laagdrempelig
Op de vraag waar de kracht in zit van deze attractie antwoordt Alice van Diejen: “De laagdrempeligheid. Het lijkt erg veel op het gewone sjoelen. Het is alleen wat ludieker gemaakt door de lengte van de bak en de grootte van de schijven. De spelregels zijn nagenoeg identiek aan het huis-tuin-en keukensjoelen. Dat betekent dat iedereen tussen 12 en 82+ moeiteloos kan deelnemen."

Voor de uiteindelijke kampioen/e staat de Supersjoelbokaal te wachten alsmede een diner voor twee in Hotel-Restaurant Woudrichem, die de organisatie in handen heeft van deze lentemarkt, waarop ook een aantal plaatselijke en locale ondernemers te vinden zijn.(Foto First Class Entertainment)

Zie ook De Agenda op Woudrichem.net

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.