woensdag 8 december 2021

Alles over Altena

Bezoek Biskop vruchtbaar voor Werkendamse CDA

24 maart 2012 (door WerkendamNet)

WERKENDAM - Afgelopen maandag was het Tweede Kamerlid voor de CDA, Jack Biskop (onderijwswoordvoerder), op uitnodiging van de lokale zusterpartij op bezoek in Werkendam. 

Was hij eerder te gast op het Altena College, nu bracht de CDA-fractie hem in contact met twee directeuren van het basisonderwijs. Bults (Nieuwendijk, Regenboogschool) en Schaap (het Kompas, Werkendam). Tijdens dat gesprek van een uur kreeg Biskop het nodige huiswerk mee zoals passend onderwijs, nut en noodzaak van de citotoets, extra budget voor grote steden van 90 miljoen ten behoeve van Voor- en Vroegschool Educatie VVE (taalontwikkeling). Voor wat betreft de citotoets was Biskop duidelijk: 'Liever helemaal niet ,maar dat is me niet gelukt. Wel later in het jaar zodat de toets weinig of geen invloed heeft op de schoolkeuze. Het leerlingvolgsysteem van de school moet leidend zijn.'

Vruchtbaar
Biskop had een volle agenda tijdens zijn bezoek aan Werkendam. Voor het gesprek met de directeuren had het Kamerlid een ontmoeting met wethouder De Jong en burgemeester Breuer die het MBO-onderwijs voor de scheepvaart agendeerden. Uiteraard wilde ook de CDA-fractie zelf van gedachten wisselen met Biskop over zaken als de A27, het landelijke CDA en diverse onderwijszaken. De partij kan dus terugkijken op een vruchtbaar werkbezoek. 

Lees meer over:

Werkendam Tweede Kamer biskop
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.