zaterdag 20 april 2024

Alles over Altena

Bedrijventerrein Perzikstraat 'gedwarsboomd'

23 maart 2012 (door AalburgNet)

AALBURG -  Om de veiligheid van bedrijventerrein Perzikstraat en omgeving te verbeteren werd in samenspraak met ondernemers en de gemeente Aalburg een slagboom met camerabewaking te plaatsen. De officiele ingebruikname was gisteren, donderdag 22 maart.

De Vereniging van eigenaren (VVE) vattte enkele jaren geleden het idee op het bedrijventerrein beter te beveiligen. Een van de hulpmiddelen hierbij is dit toegangscontrolesysteem met slagboom op de toegangsweg naar het bedrijventerrein. Overdag staat de slagboom open, maar buiten werktijden wordt het systeem geactiveerd. Dat wil zeggen dat de slagboom dan gesloten en het camera-herkenningssysteem in werking is. Zodra een voertuig de slagboom nadert, wordt deze op beeld vastgelegd waarna de slagboom open gaat.
 
Beelden
Toegang tot het bedrijventerrein is verzekerd. Om de privacy van de weggebruikers te waarborgen, worden de beelden in een speciaal computersysteem opgeslagen en automatisch verwijderd als er geen onregelmatigheden op het bedrijventerrein zijn geconstateerd. Bij incidenten kan de politie de camerabeelden uitlezen. Op de foto stelt onder meer burgemeester Fons Naterop de slagboom in werking. Maar er zitten meer handen aan de knop...  (Foto gemeente Aalburg)


Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.