vrijdag 19 april 2024

Alles over Altena

Ratcatcher in De Wolfsburcht

22 maart 2012 (door AalburgNet)

WIJK EN AALBURG - De Wolfsburcht, het museum voor luchtgekoelde Volkswagens, heeft momenteel een bijzondere 'vondst' binnen haar deuren. En een 'vondst' mag de zogeheten Ratcatcher, een kever uit 1950, best genoemd worden. 
 
Deze auto stond  sinds 1963 in een schuurtje ergens in het noorden van Zweden. Al die jaren had het voertuig niet gereden. Het Kevermuseum in Aalburg wist er de hand op te leggen. Eigenaar André van Wijlen enthousiast: 'Na een uurtje sleutelen en een nieuwe accu liep de motor als een zonnetje. Het is onvoorstelbaar dat een auto die bijna vijfitg jaar heeft stilgestaan het gewoon doet!'

Vergaan
Het uiterlijk van deze kever wordt in de volkswagenwereld bestempeld als Rat-looker. De reden daarvoor is dat de lak compleet is aangetast door de tand des tijds. Het bijzondere daarbij is dat de auto door het dorge klimaat in Zweden niet door geroest maar gepatineerd is.
Van Wijlen: 'Dit is voor een brilkever in de eerste lak zeer uniek.'

Wie deze bijzondere Ratcatcher met eigen ogen wil zien, kan terecht in het Kevermuseum aan de Perzikstraat in Wijk en Aalburg.

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.