vrijdag 12 augustus 2022

Alles over Altena

Boomfeestdag voor kinderen van De Ganzenhof

21 maart 2012 (door WoudrichemNet)

GIESSEN - Woensdagochtend  vierden kinderen van basisschool De Ganzenhof uit Giessen met de gemeente Woudrichem Boomfeestdag. 24 kinderen hebben samen met wethouder Bergsma 32 essen geplant. Natuurlijk hielpen medewerkers van de gemeente een handje mee. De Boomfeestdag vond plaats op het industrieterrein De Rietdijk te Giessen, waar de Boomfeestdagvlag wapperde om de kinderen te verwelkomen.

Leefomgeving
Het doel van deze dag is om kinderen kennis, inzicht en begrip over bomen bij te brengen. Bomen zijn immers een belangrijk onderdeel van een duurzame leefomgeving, waaraan ook kinderen een bijdrage kunnen leveren. De gemeente Woudrichem heeft ervoor gekozen om essen te planten, omdat het een sterke boomsoort is die weinig vatbaar is voor ziektes. Bovendien zijn elders op het industrieterrein ook essen geplant. 

Na het planten van de bomen was er voor de kinderen wat lekkers te eten en te drinken.  

Lees meer over:

Boomfeestdag Giessen ganzenhof
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.