vrijdag 3 december 2021

Alles over Altena

Biesboschzwemmers tijdens vijf wedstrijden actief

20 maart 2012 (door WerkendamNet)

WERKENDAM - Het afgelopen weekend werd door de Biesboschzwemmers aan vijf wedstrijden deelgenomen. Naast masterswedstrijden in Eindhoven en Amersfoort, gingen de jongste zwemmers naar Oss voor een Swimkick/Speedo wedstrijd. In Sliedrecht kwamen acht  zwemmers aan de start van een limietwedstrijd. Als laatste was er ook nog deelname aan de Amsterdam Swimcup. Daar was de complete Nederlandse top aanwezig om zich te kwalificeren voor de Olympische Spelen.

Tijdens de masterswedstrijd in Eindhoven wisten Annette en Kim Wijnja, Marjo Goelema en Marjolein van de Berg het Nederlandse (NMR) en Brabants Masters Record (BMR) op de 4 x 100 vrije slag bij de dames tussen 120 en 159 jaar te verbeteren. Ze haalden ruim 17 seconden van het oude record af. Voor Annette was er een BMR op de 100 vrije slag in de categorie 45+. Marjo verbeterde de BMR’s van Annette op de 25, 50 en 100 schoolslag in de categorie 40+. Het laatste BMR was voor Harry Cornet op de 200 vrije slag. Een dag later verbeterde Harry op de 50 vrije slag het BMR in een 50 meter bad. Daar liet hij samen met Arjon de Bok zien op de goede weg te zijn voor de Wereld Masters Kampioenschappen in Italië.

Inschrijftijd
Lukas Schmidt en Thomas Zielhorst kwamen in Amsterdam aan de start en wisten een goede indruk achter te laten. Beide wisten op de 50 rugslag hun inschrijftijd te verbeteren. Lukas deed dit met exact een seconde terwijl Thomas ruim 0,4 seconden van zijn tijd af haalde.

In Oss kwamen zeventien zwemmers aan de start. Zij kwamen terug met achttien medailles. Bij de speedo groep wisten alle vier de zwemmers zich in de medailles te zwemmen. Tom Kruis was het goudhaantje deze middag. Op zowel de 100 vlinderslag als de 200 wisselslag haalde hij een gouden medaille. Op de vlinderslag verbeterde hij zich met ruim 7 seconden en op de ‘wissel’ ging er bijna 15 seconden van zijn tijd af. Julia Verhoeven haalde goud op de 100 vlinderslag en zilver op de 200 wisselslag en wist op deze afstand zich met ruim 10 seconden te verbeteren. Voor Simon Schmidt was er goud op de 50 vlinderslag met een persoonlijk record. De laatste medaille was voor Ilse van de Pol, zij wist op de 100 vlinderslag naar het brons te zwemmen in een nieuw persoonlijk record en op de 200 wisselslag was er ook een verbetering van ruim 12 seconden.

Medailles
Bij de swimkickgroep, het voorportaal voor de speedogroep, waren er vier gouden, zes zilveren en twee bronzen medailles. Goud was er voor Leendert en Michelle Paans en Julie de Vries. De laatste wist zelfs twee gouden medailles te halen. Het zilver ging om de nek van opnieuw Leendert en Michelle Paans. Daarnaast wist Gioya Boljé twee keer zilver te winnen en dit was ook de oogst van Nick Lisman. De laatste medailles waren voor Ruben van der Wiel en Rebecca Branderhorst. Zij wisten beide een bronzen medaille te veroveren. De overige deelneemers haalden dan geen medailles, maar lieten mooie tijden noteren en wisten in de meeste gevallen de vlinderslag goed uit te voeren.

De laatste wedstrijd waar aan werd deelgenomen was een limietwedstrijd in Sliedrecht. Daar wist Thomas Zielhorst zijn eigen clubrecord bij de jongens onder 15, 17 en 19 jaar op de 100 rugslag aan te scherpen. Later wist hij op de 400 vrije slag zijn tijd te verbeteren met bijna 10 seconden. Op deze afstand wisten Sanne van de Pol en Rebecca Schmidt ook hun tijden aan te scherpen. Op de 50 vlinderslag zwom Sanne bijna een seconde van haar tijd af.

Nick Lisman, Julia Verhoeven en Simon Schmidt wisten deze middag ook persoonlijke records te zwemmen. Nick deed dit op de vlinderslag, terwijl Julia en Simon op de 100 wisselslag zich verbeterden. Julia zwom later op de 50 schoolslag ook nog een persoonlijk record.

Verbetering
Op 31 maart zullen de meeste van deze zwemmers deelnemen aan de laatste competitiewedstrijd van dit seizoen. De vierde plaats kan de Werkendammers bijna niet meer ontgaan en dat betekent een verbetering van de klassering van de afgelopen twee seizoen, toen was de vijfde plaats in de eindrangschikking voor de Biesboschzwemmers.

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.