vrijdag 29 maart 2024

Speedozwemmers ZVDO’74 scoren twaalf medailles

19 maart 2012 (door AalburgNet)

WIJK EN AALBURG - Diverse zwemmers van ZVDO´74 verschenen in Vlijmen aan de start voor de Speedoronde. Tijdens deze wedstrijd (het afgelopen weeked) werden weer vele persoonlijke records gezwommen en namen de zwemmers twaalf medailles mee naar huis.

De eerste twee bronzen medailles werden behaald door Quinty de Jong. Zowel op de 100m vrije slag als de 100m rugslag mocht ze op het podium plaatsnemen. Helaas wist ze net geen tijdsverbeteringen neer te zetten.
Damian van Andel moest tweemaal genoegen nemen met een vierde plaats. De 100m schoolslag leverde nog wel een mooie tijdsverbetering van 5 seconden op. Op de 50m schoolslag wist hij geen persoonlijk record te zwemmen.
Mitchell van der Mooren eindigde zowel op de 100m schoolslag als de 50m vlinderslag als tweede. Daarnaast kon hij ook weer twee persoonlijke records bijschrijven. Broer Jeffrey was helaas minder succesvol. Op de 200m rugslag eindigde hij als vijfde. Zijn eindtijd was iets langzamer dan zijn inschrijftijd.

Secondensnoeper
Grootste secondensnoeper deze middag was Danine Besselink. De 100m rugslag leverde een persoonlijk record van maar liefst 12 seconden op. Helaas eindigde ze net naast het podium op een vierde plaats. De 100m vrije slag leverde naast een tijdsverbetering van 9 seconden ook nog een bronzen medaille op.
Marit Westerlaken ging op dezelfde afstanden van start. Met twee persoonlijke records en twee gouden plakken had ze een zeer succesvolle middag. Broer Sven was eveneens succesvol op zowel de 200m rugslag en de 200m vlinderslag. Op de eerste afstand wist hij ook nog een mooie tijdsverbetering neer te zetten en een bronzen plak te halen. De loodzware afstand 200m vlinderslag had Sven nog nooit gezwommen. In een goede race werd hij ook nog eens verrassend derde.
De zusjes Lisanne en Kirsten van Giessen kende ook een succesvolle middag. Voor Lisanne was er een mooi persoonlijk record en een tweede plaats op de 200m rugslag. Kirsten ging voor het eerst van start op de 200m wisselslag en de 100m vlinderslag. Met goede tijden werd ze ook nog eens tweemaal derde.

Komend weekend staan er twee wedstrijd op het programma. Zondag zal een gedeelte van de ploeg aanwezig zijn bij een limietwedstrijd. Voor Renske den Dekker staan de Brabantse Lange Afstandskampioenschappen op het programma. Zij zal daar aan de start verschijnen op de 800m vrije slag.