donderdag 27 januari 2022

Alles over Altena

ChristenUnie steekt de handen uit de mouwen

19 maart 2012 (door WerkendamNet)

WERKENDAM / ALTENA - Op vrijdag 16 en zaterdag 17 maart jl. vond NLdoet plaats, NLdoet is de grootste jaarlijkse vrijwilligersactie van Nederland. Deze actie is een uitgesproken kans om vrijwilligerswerk onder de aandacht te brengen. De ChristenUnie-fracties Aalburg, Werkendam en Woudrichem staken daarom ook dit jaar  de handen uit de mouwen en deden dat op ms De Friendship van de interkerkelijke stichting Tienerfriends.

Op zaterdag hebben diverse vrijwilligers van Stichting Tienerfriends en de ChristenUnie (CU) geholpen met het schoonmaken, roestbikken en verven van het schip.

Vrijwilligers
Stichting Tienerfriends gebruikt haar schip voor diverse jeugdactiviteiten. Ook maken verschillende kerken en gemeenten er gebruik van voor jeugdweekenden en andere bijeenkomsten. 'De vele vrijwilligers in onze gemeenten zijn van groot belang voor organisaties zoals Tienerfriends, Youth for Christ, de voedselbank en sportverenigingen', meent Mathijs Vos, woordvoerder CU. 'Ook in kerkelijke gemeenten zijn vele vrijwilligers actief. Vrijwilligers zijn het goud van de samenleving. Met haar actie wilt de ChristenUnie dan ook het belang van vrijwilligerswerk onder de aandacht brengen en zelf ook een kleine bijdrage leveren. De ChristenUnie kijkt terug op een zeer geslaagde dag.'

FOTO: Werkendams ChristenUnie Raadslid Hennie Schermers (achter) en burgerraadslid Henrico Bassie krabben de oude lak van de stuurhut van ms Friendship. (Foto CU)

Lees meer over:

Christenunie NL Doet Werkendam
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.