woensdag 8 december 2021

Alles over Altena

Foranto Heren1 weet slecht tij niet te keren

19 maart 2012 (door WerkendamNet)

WERKENDAM - Foranto heren 1 speelde afgelopen vrijdag tegen de koploper van de competitie Redkey Goirle. Foranto heeft een slecht seizoen door alle blessures en kent weinig geluk in de competitie. Gelukkig kon deze wedstrijd gebruik worden gemaakt van de in Groningen studerende invalspeler Aart-Jan Groeneveld.

De eerste set werd begonnen met Aart-Jan Groeneveld en Marcel Kamminga als buitenaanvallers, Robin den Dekker en Arjen Kieboom als middenaanvallers, Jacco Bouman als spelverdeler en Rens Kroeze als diagonaal. De eerste set begon Foranto niet slecht. Lang gingen de teams gelijk op, maar Foranto kon geen vuist maken in de aanval. Rens Kroeze wist veel te scoren, maar de middenmannen konden slecht worden aangespeeld. Goirle speelde degelijk en wist de set gemakkelijk te winnen.

Hard werken
De tweede set werd de spannendste van de wedstrijd. Goirle stond lange tijd voor, maar door hard werken van Foranto werd de stand 24 tegen 24 bereikt. Helaas wisten de Werkendammers net de laatste twee punten niet te scoren.
De derde set viel Foranto erg terug qua niveau. De derde set was daarom ook snel voorbij. De vierde set probeerde Foranto zichzelf terug in de wedstrijd te spelen, maar Goirle liet zich niet meer verrassen. Zo werden de wedstrijd op één set na kansloos verloren.

Foranto staat inmiddels bijna onderaan in de competitie. Gezien de blessures in het team valt degradatie niet uit te sluiten. Er bestaat een kans dat Foranto zich ook vrijwillig een niveau laat zakken in de competitie. Spelers die mogelijk stoppen of weggaan maken de kans dat Foranto volgend jaar wederom in de promotieklasse uitkomt klein.

Lees meer over:

sport Werkendam foranto
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.