zaterdag 22 januari 2022

Alles over Altena

Veiligheidslabel voor Aalburgse en Woerkumse school

17 maart 2012 (door AalburgNet)

MEEUWEN/OUDENDIJK - De Ark uit Meeuwen en de basisschoool Oudendijk uit Oudendijk hebben, samen met zes andere Brabantse basisscholen, het Brabants VerkeersveiligheidsLabel (BVL) gekregen. Het Label is een bewijs dat verkeersveiligheid deel uitmaakt van het schoolbeleid. Inmiddels hebben 603 scholen in Brabant dit Label. Dit heeft de BVL-commissie bepaald. Deze commissie toetst of de deelnemende basisscholen voldoen aan de BVL-criteria. 

Er zijn in Brabant nu 797 basisscholen gestart met het BVL-traject, waarvan 603 inmiddels het Label hebben. Deze scholen en verkeersouders maken een punt van verkeersveiligheid. Ze zorgen dat leerlingen verkeerslessen krijgen, doen verkeersprojecten als ‘de dode hoek’, oefenen met de leerlingen en maken samen met gemeenten de wegen naar de school toe verkeersveilig. Het BVL is een parapluproject van de provincie Noord-Brabant voor verkeerseducatie gericht op jongeren tussen 4 en 12 jaar.

Nul verkeersslachtoffers 
Politie, Veilig Verkeer Nederland, Rijkswaterstaat, gemeenten en provincie streven naar nul verkeersslachtoffers in Brabant onder het motto ‘Maak van de nul een punt’. Daar kan iedereen aan meewerken: ouders, verzorgers, leraren, scholieren, ondernemers, overheden. Want ieder verkeersslachtoffer is er één te veel.

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.