woensdag 8 december 2021

Alles over Altena

Nederlands Record masters Biesboschzwemmers

17 maart 2012 (door WerkendamNet)

WERKENDAM - In Eindhoven stond de tweede wedstrijd van de Zuidelijke Cirkel op het programma. Vanuit Werkendam gingen 10 zwemmers naar het Pieter van den Hoogenband Zwemstadion en kwamen terug met 6 persoonlijke records en 6 limieten voor de Brabantse Kampioenschappen. Daarnaast werden 13 clubrecords bij de masters gezwommen, 6 Brabantse Masters Records (BMR) en een Nederlands Masters Record (NMR).  

Het NMR werd gezwommen door vier dames en van deze vier dames zijn er twee al in het bezit van een Europees Masters Record. Marjo Goelema en Annette Wijnja vormden de ‘oudjes’ van de estafette en Kim Wijnja en Marjolein van den Berg completeerden het viertal. De dames wisten op de 4x100 vrije slag het record te pakken in de categorie tussen 120 en 159 jaar.  Annette ging als eerste te water en haar tijd was goed voor een verbetering van het BMR op de 100 vrije slag. Marjo verbeterde naast het estafette record nog drie persoonlijke BMR’s. Op de 25, 50 en 100 schoolslag was Marjo sneller dan de tijden van haar ploeggenote Annette. Annette wist op de 25 vlinderslag haar tijd te verbeteren met 0,11 seconden.

Het laatste Brabantse record was voor Harry Cornet. Op de 200 vrije slag zwom Harry bijna 2 seconden sneller dan in januari van 2011. Hij wist zich op de 100 schoolslag opnieuw voor dit seizoen te verbeteren. Beide tijden waren goed voor clubrecords bij de masters.

Dik record
De laatste clubrecords waren voor Marjolein en Erik Drewes. Marjolein verbeterde op de 25 rugslag het clubrecord met een dik persoonlijk record, terwijl Erik op de 50 en 100 vlinderslag en 100 wisselslag het clubrecord wist aan te scherpen.Bastiaan Baggerman had al 17 jaar geen 100 vlinderslag in een wedstrijd gezwommen en deed dit in Eindhoven zeer verdienstelijk. Op de 50 vrije slag wist Bastiaan zich met enkele honderdsten te verbeteren. Voor Willem Boljé was er ook een persoonlijk record. Willem was op de 50 rugslag bijna een seconde sneller. Jos de Jong was de laatste die persoonlijke records zwom. Op de 25 vrije slag en vlinderslag haalde Jos respectievelijk 0,02 en 0,45 seconden van zijn tijden af. Voor Mark Visser waren er geen persoonlijke records, maar zijn tijd op de 200 vrije slag stemde Mark tot tevredenheid. Zijn tijd op de 50 vrije slag was de derde tijd van dit seizoen op deze afstand. Op de 25 vrije slag bleef hij slechts 0,09 seconden boven zijn snelste tijd.

Begin mei staan de Open Nederlandse Masters Kampioenschappen op het programma en daarna zullen Arjon de Bok, Dennis Klop, Annette en Harry de focus gaan richten op juni. Medio staan gaan deze vier zwemmers in Italie deelnemen aan de Wereld Masters Kampioenschappen.

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.