woensdag 19 januari 2022

Alles over Altena

Eerste Nederlandse DBFM-light overeenkomst ondertekend in Almkerk

16 maart 2012 (door WoudrichemNet)

ALMKERK - De gemeente Woudrichem, Woonlinie en aannemer Zijlstra infra BV maken efficiënte afspraken die donderdagochtend werden vastgelegd in de zogenaamde DBFM-overeenkomst.. Dit type overeenkomst is de eerste die in Nederland is ondertekend en staat garant voor kwaliteit, flexibiliteit, betaalbaarheid en betrouwbaarheid
.
In Almkerk wordt gewerkt aan de nieuwe wijk Den Doorn. Naast Hollywoud (gereed) en de Rabobank (in aanbouw) komen nog 130 woningen. De diverse nieuwbouwactiviteiten dienen nauwkeurig op elkaar af te worden gestemd. De gemaakte afspraken zijn vastgelegd in een zogenaamde DBFM-light overeenkomst, die werd ondertekend door genoemde partijen.

Reductie
DBFM Light is een contractvorm die geschikt is voor publieke private samenwerkingen met een financiële omvang kleiner dan 60 miljoen euro. Met de toepassing van DBFM Light worden de transactiekosten en financieringslasten aanzienlijk gereduceerd en zijn opdrachtgevers in staat om de voordelen van Design Build Finance Maintain (DBFM) voor een breder scala aan projecten te benutten. Design Build Finance Maintain staat voor: ontwerp, bouw, financiering en onderhoud.

Voordeel van de overeenkomst is een versterking van de vertrouwensband tussen de drie partijen, waarbij kwaliteit, flexibiliteit, betrouwbaarheid en betaalbaarheid centraal staan. Daarnaast kunnen er snel beslissingen worden genomen, is het meedenken van de civiele aannemer een belangrijke toevoeging, kunnen de werkzaamheden flexibel worden uitgevoerd, stimuleert het de regionale bedrijvigheid en werkgelegenheid en wordt de kwaliteit gewaarborgd vanwege de gekoppelde negen-jarige onderhoudsverplichting, vastgelegd in een kwaliteitscatalogus. Zijlstra participeert hierin risicodragend.

Lees meer over:

Almkerk
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.