Sunday 19 September 2021

Alles over Altena

Marianne Grandia wint Publieksprijs Christelijke Boek 2012

15 maart 2012 (door WoudrichemNet)

WOUDRICHEM - Marianne Grandia heeft de Publieksprijs Christelijke Boek 2012 gewonnen. Tijdens het boekenfestival PodiumNu! werd gisteravond in het EO-gebouw in Hilversum de uitslag van de stemming bekendgemaakt.

Marianne Grandia kreeg de prijs – een cheque van duizend euro en een fotokunstwerk –  voor haar debuutroman ”Witter dan 
sneeuw” (uitgeverij Voorhoeve).
Het verhaal gaat over Kathy Smit; zij heeft alle banden met haar vader verbroken nadat zij een schokkende ontdekking deed. Bijna 30 jaar negeert ze zijn bestaan tot ze hem weer ontmoet vlak voordat hij overlijdt.

Nominaties
De andere genomineerde titels waren: ”Noor” van Lisette van de Heg (Plateau); ”Badwater” van Guurtje Leguijt (Mozaïek); ”Hier en daar” van Henk Binnendijk (Voorhoeve); ”Het leven” van Reinier Sonneveld (Buijten & Schipperheijn Motief) en ”Marginaal en missionair” van Wim Dekker (Boekencentrum).

De Publieksprijs Christelijk Boek is georganiseerd door het Nederlands Dagblad, EO Visie en de Brancheorganisatie voor het Christelijke Boeken- en Muziekvak (BCB).
 

Lees meer over:

woudrichem publieksprijs grandia
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.