dinsdag 25 januari 2022

Alles over Altena

Aftrap bouw appartementen voor kinderen met lichamelijke beperking

15 maart 2012 (door WerkendamNet)

WERKENDAM - Aan de rand van Sleeuwijk wordt het nieuwe centrumplan De nieuwe S ontwikkeld: een winkelcentrum, woningen en een woonzorgcentrum voor ouderen. Daarnaast worden er 15 appartementen gebouwd voor cliënten van Syndion met een lichamelijke beperking. Onlangs tekenden Woonlinie directeur Peter van den Heuvel en Cees Taal van Syndion de huurovereenkomst.

Enkele jaren geleden hebben de ouders van een aantal kinderen met een lichamelijke beperking, ondersteund door MEE, contact gelegd met Syndion en Woonlinie. Sindsdien kwamen Syndion, Woonlinie en de ouders met hun kinderen regelmatig bij elkaar. Het bijzondere aan dit traject is dat de ouders en hun kinderen zelf Sleeuwijk als woonplaats hebben uitgekozen en zelf mede vorm hebben gegeven aan het ontwerp van hun appartementen.

Beide partijen zijn erg verheugd met deze ondertekening, die het startschot geeft voor de realisatie van de prachtige appartementen voor deze jongvolwassenen.

Start
Aan de rand van Sleeuwijk, aan de Eikenlaan en Transvaal, wordt gebouwd aan de Nieuwe S. Een kern van 6.000 m2 winkelcentrum met voorzieningen en appartementen. Een wooncomplex voor ouderen met eengezinswoningen eromheen. De stijl van het geheel is geïnspireerd door de oorspronkelijke architectuur van riviersteden en –dorpen. Al het goede van Sleeuwijk komt hier bij elkaar. Een modern winkelcentrum met een gemoedelijk karakter en dorps wonen met het buitenleven om de hoek. De start van de bouw van het nieuwe winkelcentrum in Sleeuwijk is gepland op 1 oktober 2012. Er wordt in totaal circa 6000 m2 winkels en 74 appartementen gerealiseerd. Verder komen er in het gebied circa zestig woningen en een wooncomplex voor ouderen. De oplevering van de woningen en de opening van het winkelcentrum vindt eind 2013, begin 2014 plaats. 

Lees meer over:

Werkendam Sleeuwijk nieuwe s
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.