donderdag 27 januari 2022

Alles over Altena

Gemeentelijke zoektocht naar monumenten

15 maart 2012 (door WerkendamNet)

WERKENDAM - Op dit moment doet de gemeente onderzoek naar panden en objecten binnen hun grondgebied die in aanmerking komen voor het prediaat 'gemeentelijk monument' of  'gemeentelijk cultuurhistorisch waardevol object.'  Een cultuurhistorisch adviesbureau voert het  onderzoek uit.   

In 2011 zijn door de Monumentencommissie 26 bouwwerken genomineerd voor de status van gemeentelijk monument en honderd  bouwwerken voor de status van cultuurhistorisch waardevol object. Het college van burgemeester en wethouders heeft criteria vastgesteld waaraan voldaan oet worden om in aanmerking te komen voor de nieuwe status. Zo wordt gekeken naar de architectonische, stedenbouwkundige en cultuurhistorische waarde. Maar ook naar gaafheid / herkenbaarheid en de zeldzaamheid.

Besluit
In deze periode worden alle objecten bekeken en gewaardeerd door adviesbureau  Jojanneke Clarijs cultuurhistorisch onderzoek. In de maanden mei en juni bespreekt de gemeente de adveizen met de Historische Vereniging Werkendam en De Werken, Stichting Archief Kring Hank, Streekarchief Land van Heusden en Altena, Monumentencommissie. Ook wordt geprobeerd om de voorgeschiedenis van de panden in kaart te brengen. De eigenaren van alle betrokken panden zijn in februari geïnformeerd. Deze kunnen In het najaar hun zienswijzen kenbaar maken. Na advies van de Monumentencommissie neemt het college een besluit over voorgenomen tekenningen.

Lees meer over:

Werkendam monumenten objecten
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.