Sunday 19 September 2021

Alles over Altena

Piet Hartman herdacht tijdens Woudrichem - Olympia

13 maart 2012 (door WoudrichemNet)

WOUDRICHEM - Een minuut stilte voor alle wedstrijden ter nagedachtenis aan Piet Hartman,  een supporter bij alle uit en thuiswedstrijden. Vreemd is de ervaring als je merkt dat alle spelers en  toeschouwers op en rond het veld even stilstaan bij de zo plotselinge dood van Piet.

Ook zijn vrouw Joke was altijd present en zij was het die tegen mij zei, “De jongens moeten nu maar laten zien wat Piet voor hen heeft betekend”. Als na de gewonnen wedstrijd mij gezegd wordt dat de overwinning aan Piet wordt opgedragen, ben ik even stil en krijg een koude rilling over mijn rug. Ook dat is sport in zijn volle beleving.

Desastreus
De wedstrijd begon voor Woudrichem desastreus. Reeds in de 4e minuut was het Olympia dat de aanval zocht. Een vloeiende combinatie over links en de bal wordt voor het doel gebracht. De spits Tom Jansen bedacht zich geen moment en haalt vernietigend uit. 0 – 1.
Kennelijk hadden de spelers dit nodig want direct werd er op een heel andere manier gespeeld. De druk op het doel van Olympia werd groot. In de 6e minuut is het Robbert die zijn kopbal via de lat in de handen van de keeper ziet verdwijnen. Wilty werkt zich op het middenveld een slag in de rondte. Het resultaat werd in de veertiende minuut beloond. Zijn steekpass op Bori bracht de 1 – 1 op het score bord. In de 16e minuut een aanval over echts en Roy geeft de bal voor. De afvallende bal wordt door Danny hoog over het doel gewerkt. De druk wordt echt groot, waarbij de counter van de tegenpartij steeds gevaarlijk blijft. Lennart moest zelfs op de doellijn redding brengen. Om dat gevaar in te dammen werden enkele onnodige tackels gemaakt op het middenveld die een gele kaart opleverden. Een greep uit de kansen die volgden. Scrimmage voor doel op inzetten van Roy, Bori en Robbert gaat naast. Roy van rechts, Lennart knalt op de vuisten van de keeper. Wilty schiet over uit vrije trap. Rens haalt uit en via de keeper gaat de bal juist langs de paal.

Lees hier het hele artikel...

Lees meer over:

Voetbal sport woudrichem
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.