woensdag 10 augustus 2022

Alles over Altena

Voorjaarsconcert Brassband Kunst & Vriendschap geslaagd

13 maart 2012 (door AalburgNet)


MEEUWEN - Zaterdag 10 maart hield Brassband Kunst & Vriendschap Meeuwen haar traditionele voorjaarsconcert  in het mooi verbouwde - en voor de gelegenheid goed gevulde - Dorpshuis.  Bestuur, dirigent en leden kijken terug op een zeer afwisselend, gezellig en goed bezocht concert.

Kunst & Vriendschap speelde een gevarieerd programma, onder andere het prachtige The Water of Tyne van Philip Harper: een koraalachtig stuk over het voortkabbelende water van de rivier The Tyne in Engeland. Daarna was het Rijk Doezer op cornet met zijn solo Rusalka’s Song to the Moon, een betoverende melodie uit een opera van Dvořák.

Toekomst
Dat de Brassband aan de toekomst werkt was eerder in de media te lezen. Eerder organiseerde de brassband een scholenproject om leerlingen te werven om met de huidige vier leerlingen een jeugdorkest te starten. Diverse kinderen hebben zich aangemeld en de lessen zijn gestart. Dat muziek maken leuk is lieten Erick de Ruiter, Willem Dommisse en Janneke Redeker horen. Zij traden ieder afzonderlijk op, maar speelden ook nog stukken met elkaar.
Na het optreden van deze leerlingen was er nog een solist te beluisteren: Frank Wiersma op flugel met Concerto de Aranjuez, het welbekende gitaarconcert. De brassband sloot het programma voor de pauze af met het eerste deel van At the Edge of time van Ray Steadman-Allen. Dit stuk is bedoeld als studiestuk en wordt later in het  jaar in zijn geheel uitgevoerd.
 
Prachtig
Ook na de pauze was er in het programma voor elk wat wils. De welbekende melodieën van Soldaat van Oranje, “I dreamed a Dream” uit de musical les Miserables en wederom een solist. Dit keer Benny Kant op euphonium met Little Red Bird van Goff Richards, ook deze solo was prachtig om naar te luisteren. Als afsluiting stond het aanstekelijke Lord of the Dance geprogrammeerd, een vrolijke volksmelodie die hoogstwaarschijnlijk in het hoofd van het aanwezige publiek blijft hangen.
 
Het volgende optreden van brassband Kunst & Vriendschap is in de Wilhelminakerk in Dordrecht waar zij de Paasdienst zullen begeleiden. (Foto K&V Meeuwen)
 
www.brassbandkunstenvriendschap.nl

Lees meer over:

Meeuwen Kunst en vriendschap
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.