Sunday 19 September 2021

Alles over Altena

‘Bouwen ’t Kwartier’ feestelijk afgesloten

12 maart 2012 (door WoudrichemNet)

WOUDRICHEM - De afgelopen weken waren leerlingen van OBS ’t Ravelijn in Woudrichem druk met het bouwen van miniatuurversies van de woningen in project ’t Kwartier in het kader van project ‘Bouwen ’t Kwartier’, een initiatief van Woonlinie. Donderdagavond 8 maart werden de huizen enthousiast gepresenteerd door de leerlingen en kozen wethouder Renze Bergsma, aannemer Pennings en Woonlinie het winnende huis.

De kinderen presenteerden tijdens een inloopavond op de school hun huis aan hun ouders, wethouder Renze Bergsma, Bouwbedrijf Pennings uit Rosmalen en Woonlinie. Na de opening door juffrouw Mirjam Korevaar, die de kar trok voor het project op ’t Ravelijn, vertelde Margret van Wijk, directeur Wonen bij Woonlinie, waarom de corporatie zoveel waarde hecht aan samenwerking met scholen. Ze benadrukte hoe belangrijk het is dat kinderen weten hoe dingen gemaakt worden. Daarnaast vertelde ze de leerlingen dat een latere baan in de bouw veel toekomstperspectief heeft. Werken in de bouw is knap, zinvol werk waarmee je een goede boterham kunt verdienen. En dat vertellen we, als opdrachtgever van grote bouwprojecten met onze wortels in de lokale samenleving, graag aan leerlingen en hun ouders.

Prijsuitreiking
Wethouder Renze Bergsma, twee vertegenwoordigers van Bouwbedrijf Pennings en de projectontwikkelaar van Woonlinie beoordeelden de gemaakte woningen op zes punten. Bijvoorbeeld stevigheid, gelijkenis met de ‘echte’ Kwartier woningen en afwerking. Dit zat in de meeste gevallen wel snor, dankzij de prachtige betrokkenheid van een aantal opa’s, die de leerlingen de afgelopen maanden mee hebben geholpen. Zij begeleidden de leerlingen en brachten materiaal mee. Sommigen waren zó fanatiek dat ze zelfs de maquettes mee naar huis namen om ze af te maken!

De uiteindelijke winnaar was het groepje met als begeleider de opa van leerlinge Gioya. Opa vertelde tijdens zijn speech over zijn veelzijdige projectgroep: “We hebben een ontwerper, uiteraard met twee linkerhanden,  maar met een geweldige visie op vorm. Daarnaast de ‘uitvoerder’, die zorgde dat iedereen aan de gang blijft. En natuurlijk de technische bijdrage én iemand met oog voor detail.” De prijs, een gereedschapskistje, is verzorgd door aannemer Pennings. De aannemer heeft zich, door onder andere het leveren van tekeningen voor de maquettes, materiaal en de prijs erg betrokken getoond bij het project.

Nieuwbouw
Woonlinie bouwt aan ’t Ravelijn in Woudrichem aan nieuwbouwproject ’t Kwartier. De leerlingen uit de groepen 6, 7 en 8 van basisschool ’t Ravelijn zijn de afgelopen weken druk geweest met leerproject ‘Bouwen ’t Kwartier’, waarbij de bouw en in het bijzonder project ’t Kwartier centraal staat. Het leerproject is een initiatief van Woonlinie en basisschool ‘t Ravelijn. Samen met de leerlingen is het hele proces van bouwen, tot de uiteindelijke oplevering en inrichting van een woning behandeld. Bouwbedrijf Pennings heeft in februari een rondleiding gegeven op de bouwplaats en Woonlinie heeft een gastles op de basisschool gegeven. Daarna zijn de kinderen aan de slag gegaan met het maken van een ‘Kwartierhuis’ op schaal.

Lees meer over:

woudrichem woonlinie Ravelijn
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.