zaterdag 20 april 2024

Alles over Altena

ZVDO’74 handhaaft zich in de landelijke C-competitie

12 maart 2012 (door AalburgNet)

AALBURG -  ZVDO’74 zou zich handhaven in de landelijke C-competitie. Dat was vooraf vrijwel zeker. De laatste competitiewedstrijd in Woerden was desondanks behoorlijk spannend. De ploegen in de middenmoot stonden allemaal dicht op elkaar en er kon dus nog genoeg gebeuren.

Na het tellen van de punten bleek dat de ploeg vrijwel hetzelfde puntenaantal als vorig jaar had behaald. De overige verenigingen hebben inmiddels ook hun puntenaantallen bekend gemaakt en zoals het er nu uitziet eindigt ZVD’74 op een keurige vijftiende plaats. Met name de jeugd liet zich van de sterke kant zien. Natasja van Eldik, Kristy Elshout, Aranka Bok en Kirsten van Giessen noteerden allemaal persoonlijke records op zowel de 100m vrije slag als de 50m vlinderslag. Leeftijdsgenoten Yulian Oppenhuizen, Jetse Brienen en Benjamin van Leeuwen bleven niet achter en zette ook mooie tijdsverbeteringen neer.

Prestaties
Een leeftijdsklasse hoger stonden de 200m vrije slag en de 100m schoolslag op het programma. Met name Lisanne van der Giessen viel op met flinke verbeteringen op beide afstanden. Ook de zusjes Marieke en Rianne van der Beek waren op dreef. Tessa den Dekker wist zich te plaatsen voor de Brabantse Zomerkampioenschappen met een sterke race op de 100m schoolslag.
- Bij de jongens waren er ook diverse goede prestaties te noteren. Zo waren Sven Westerlaken, Frank Hartman, Jeffrey van der Mooren, Mike Klip en Bram van Bergeijk in vorm gezien hun eindtijden op de 200m vrije slag. Bram wist daarbij ook nog een sterke race te zwemmen op de 100m schoolslag.
- Renske den Dekker noteerde twee persoonlijke records op zowel de 100m rugslag als de 100m schoolslag. Voor Anne de Fijter was er een tijdsverbetering op de 100m schoolslag. Bij de jongens zorgde Bastiaan van Muyden en Jelle Sterkenburg voor de punten door goede races neer te zetten op de beide afstanden.
- Jan Willem Vaneker is de man in vorm. Op de 100m vrije slag komt hij steeds dichter bij de magische grens van 1 minuut. Ook de halve afstand leverde een mooie tijdsverbetering op. Arnold Bok kon ook weer een persoonlijk record bijschrijven op de 100m vrije slag. Op de 200m rugslag zorgde Daphne Timmermans en Yacintha Oppenhuizen voor de punten. Eline Schreuders wist een klein persoonlijk record op de 100m vrije slag te noteren.
- Roxanne van der Lei maakte na jaren afwezigheid weer haar comeback en deed dit zeker niet onverdienstelijk met rappe tijden op de 100m rugslag en de 50m vrije slag. Voor zowel de dames als de heren stond er de loodzware 200m vlinderslag op het programma. Diandra van Houwelingen, Petri Velthuis, Gert Jan Dekker en Wim Crielaard wisten deze afstand tot een goed einde te brengen. Petri wist vervolgens op de 200m wisselslag ook nog een clubrecord op haar naam te brengen.
- Peter Brienen wist een mooi persoonlijk record op de 100m rugslag te zwemmen. De heren Erik en Niels den Dekker en Wim Vos kwamen in de buurt van hun snelste tijden maar wisten helaas geen tijdsverbeteringen neer te zetten.

Vuurwerk
De afsluitende estafettes leverden weer veel vuurwerk op. Zowel de 4x50m vrije slag als de 4x100m wisselslag bij de dames zorgden voor flinke tijdsverbeteringen. De heren op de 4x200m vrije slag eindigde op een keurige derde plaats net boven de inschrijftijd.
De komende periode is het wat rustiger. In april gaat de ploeg weer richting Luxemburg om daar deel te nemen aan een internationale wedstrijd. In mei zal het seizoen worden afgesloten met de Brabantse Zomerkampioenschappen.

Lees meer over:

sport ZVDO'74
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.