maandag 6 december 2021

Alles over Altena

Goede prestaties van kleine competitieploeg

12 maart 2012 (door WerkendamNet)

WERKENDAM - Ondanks de afwezigheid van enkele zwemmers hebben de overige 23 zwemmers van de Biesboschzwemmers een goede prestatie geleverd in de zwemcompetitie. In vergelijking met een jaar geleden is er ruim 15 seconden sneller gezwommen. Daarnaast werden 26 persoonlijke records gezwommen en waren 25 tijden goed voor een startbewijs voor de Brabantse Kampioenschappen.

Redine van Breugel, Anne Ippel, Chantal Paans en Kim Wijnja leverden verrassende prestaties. Redine wist op de 100 vrije slag onder de richttijd te blijven voor de ‘Brabantse’ bleek en passent ook nog de beste Werkendamse te zijn. Voor Anne en Chantal was er een limiet op de 200 wisselslag. Ze wisten respectievelijk 8 en 3 seconden van hun oude tijd af te halen en kwamen dan ook heel tevreden het water uit. Anne wist eerder ook op de 50 rugslag onder de limiettijd te blijven. Kim heeft een moeilijk seizoen, maar wist op de 100 vlinderslag onder de richttijd te blijven. Ze zwom haar een na beste tijd ooit, later op de 100 rugslag wist ze wel een persoonlijk record te zwemmen.

Opvallen

Bij de jongens vielen de prestaties van Lukas Schmidt, Thomas Zielhorst en Harry Cornet op. Lukas en Thomas zwommen beide een goede 200 vrije slag en ze maakten er onderling een spannende wedstrijd van die Lukas in zijn voordeel wist te winnen. Voor beide ging het gepaard met een persoonlijk record. Eerder had Thomas op de 50 vrije slag zijn persoonlijk record met ruim een halve seconde bijgesteld en op de 100 schoolslag wist hij er ruim 8 seconden af te halen. Harry wist op de 100 vlinderslag voor het eerst sinds jaren binnen de 1 minuut en 3 seconden te blijven en dit geeft aan dat zijn vorm groeiende is met het oog op de Wereld Masters Kampioenschappen. Deze kampioenschappen worden gehouden in juni van dit jaar in Italië. Aan het einde van de wedstrijd was hij zelfs de beste Biesboschzwemmer op de 100 rugslag en dit is een unieke prestatie aangezien hij deze slag liever niet zwemt.

Persoonlijke records waren er verder nog voor Henk voor den Dag, Carmen Damen, Femke Golverdingen, Jade Groeneveld, Xander Korsman, Anne-Lize de Raad, Simon Schmidt en Julia Verhoeven. Henk verbeterde zich op de 25 schoolslag en 50 vrije slag, Carmen en Femke op de 100 rugslag. Jade was sneller dan ooit op de 100 schoolslag en 200 vrije slag, terwijl Xander zich verbeterde op de 50 rugslag en 200 wisselslag. Anne-Lize zwom ook een snellere rugslag sprint en liet een goede eerste tijd noteren op de 200 wisselslag. Simon was op de 100 schoolslag beter dan ooit en Julia wist zich te verbeteren op de 100 vrije slag en 50 en 100 schoolslag. De 50 meter gebeurde halverwege haar 100 meter.

Score
Over enkele dagen is bekend hoe de score zich verhoudt tot de andere verenigingen en is bekend of de vierde plaats nog steeds door de Werkendammers bezet wordt. Eind maart is de laatste wedstrijd in Gorinchem. Daarna zal bekend zijn of de vijfde plaats van de afgelopen twee seizoen verbeterd is.

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.