woensdag 8 december 2021

Alles over Altena

Foranto heren 1 slordig verlies

12 maart 2012 (door WerkendamNet)

WERKENDAM - Afgelopen zaterdag speelde Foranto heren 1 tegen Sarto uit Tilburg. De voorgaande wedstrijd werd thuis met vier tegen nul verloren. Foranto moest het afgelopen zaterdag doen met een uitgekleed team vanwege de verschillende blessures die het team teisteren. In de basis begon: Jacco Bouman als spelverdeler, Bjorn Wansink en Marcel Kamminga als buiten aanvallers, Arjen Kieboom en Robert Blaauw als middenaanvallers en Robin den Dekker als diagonaal.

Foranto begon de eerste set sterk. Het was wel wat wennen aan de opstelling in het veld, maar er werd gevochten voor de punten. Robert Blaauw speelde fanatiek op het midden en wist het team te motiveren positief in het veld te staan. Hetgeen het een goede uitwerking, want de Werkendammers bleven lang op gelijke hoogte. Pas aan het einde van set moesten de mannen van heren 1 hun meerdere erkennen in Sarto.

Scoren
De tweede set kende een ander verloop. De buitenaanvallers wisten nu meer te scoren. Het was deze wedstrijd vooral de goed spelende Arjen Kieboom die Foranto in de wedstrijd hield. Jacco Bouman die zich na een mindere wedstrijd vorige week goed wist te herpakken, bracht de set-ups goed aan het net. Sarto had moeite met de aanvallers van Foranto en zo werd netjes de tweede set gewonnen. De derde set liep het aanvankelijk ook erg goed bij Foranto. Jammer genoeg wist Foranto aan het einde van de set niet meer te scoren. Marcel Kamminga wist het blok van Sarto mooi te ontwijken, maar de verdediging van Sarto kon de ballen van de grond rapen. De set werd helaas in snel tempo verloren.

De vierde set kende een dergelijk verloop. Foranto speelde wederom goed, maar kon aan het einde van de set het niet afmaken. Het waren enkele onnodige persoonlijke fouten waardoor de Werkedammers verloren.

Gevoel
Toch ging Foranto niet met een slecht gevoel naar huis. Het team miste vier spelers en had gevochten voor wat het waard was. Natuurlijk had er een punt meer ingezeten, maar de realiteit is hard. Aanstaande vrijdag speelt Foranto tegen de koploper. Foranto heeft niets te verliezen, misschien dat deze gedachte Foranto naar grote hoogte stuwt? Aanstaande vrijdag om 21.15 speelt Foranto heren 1 tegen Goirle heren 2.

Lees meer over:

sport Werkendam foranto
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.