woensdag 8 december 2021

Alles over Altena

PvdA en ChristenUnie kaarten leges goede doelen aan

10 maart 2012 (door WerkendamNet)

WERKENDAM - Het is belachelijk dat de verhoging van APV-leges door de gemeente Werkendam ook activiteiten voor goede doelen treft. Dat zeggen de Werkendamse PvdA en ChristenUnie die hier tegen in het geweer komen. In het Brabants Dagblad en het Altena Nieuws van deze week is te lezen dat de partijen hier gezamenlijk schriftelijke vragen over hebben gesteld aan het college van burgemeester en wethouders.

Tijdens de debatten over bezuinigingen vorig jaar stelde het Werkendamse college voor om de leges voor vergunningplichtige activiteiten te verhogen om zo extra inkomsten te genereren. De raad stemde hier destijds mee in, maar de PvdA en ChristenUnie stelden toen wel de voorwaarde dat de verhoging niet ten koste mocht gaan van vrijwilligersactiviteiten voor goede doelen. Een motie om dit te bewerkstelligen werd niet ingediend nadat het college de belofte had gedaan dit te regelen.

Afspraken
Volgens beide partijen houdt de gemeente zich niet aan deze afspraken. Zo zou er de afgelopen weken tweemaal een vergunning zijn aangevraagd voor een activiteit voor het goede doel waarbij de organisatie een rekening van 41 euro gepresenteerd kreeg. Het zou gaan om het inzamelen en verkopen van tweedehands kleding in Sleeuwijk en de geldinzameling voor de Derde Wereld door de World Servants groep in Nieuwendijk. „De World Servants moeten eerst zes auto’s wassen voordat hun activiteit geld op gaat brengen. Het kan niet zo zijn dat bezuinigingen ten koste gaan van deze prachtige initiatieven uit de samenleving”, aldus de PvdA en ChristenUnie in een brief aan het college. Beide partijen vragen burgemeester en wethouders dan ook opnieuw om goede doelen te ontzien. (ChristenUnie)

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.