zaterdag 20 april 2024

Alles over Altena

Groots Korenfestival in d'Alburcht

9 maart 2012 (door AalburgNet)

WIJK en AALBURG - Wie zin heeft in een avondje onvervalst meezingen en -deinen moet zaterdagavond 17 maart beslist naar MFC d’Alburcht aan de Perzikstraat. De exploitanten organiseren die avond voor de bewoners van Wijk en Aalburg namelijk een korenfestival. Vanaf 20.00 uur treden naast Muiterij Kantje Boort ook Meidenzanggroep Klinklaar en de Loswalklinkers op. De entree voor deze avond is geheel gratis.

Muiterij Kantje Boord komt uit Dussen is opgericht in 1998. Al vanaf het begin voelen de leden zangers zich sterk verbonden met het water, de zee, de (antieke) scheepvaart en het zeemansleven. De daaraan verbonden schoonheid, romantiek en dramatiek wordt in vele wonderschone liederen bezongen, twee- en driestemmig, Nederlandstalig en anderstalig.

De Loswalklinkers is een koor dat vijf jaar geleden werd opgericht door enkele enthousiaste zangers die nog een avond in de week ter beschikking hadden om het ruime sop te kiezen muzikaal gezien dan. Deze groep bestaat uit vijftien man, waaronder dertien zangers en twee accordeonisten die de groepmuzikaal begeleiden.

Klinkklaar is een enthousiaste meidenzanggroep die met hartstocht en plezier nationale en internationale evergreens ten gehore brengen, die uitnodigen tot uitbundig meezingen of dwingen tot diep geroerd luisteren. Klinklaar wordt muzikaal ondersteund door toetsenist Wim Oprins. (Muiterij Kantje Boord is één van de deelnemers. Foto MKBoord)

Lees meer over:

alburcht korenfestival
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.