woensdag 8 december 2021

Alles over Altena

Zuunig Altena...

8 maart 2012 (door AalburgNet)

ALTENA - De gemeenten Aalburg, Werkendam en Woudrichem doen, samen met tien andere gemeenteen in West-Brabant, mee aan het project ‘Steek energie in je huis’. Doelstelling van de gemeenten is om jaarlijks één procent van de woningen in hun gebied energiezuiniger te krijgen. Speciaal voor dit project is een informatieloket opgericht waar inwoners terecht kunnen met allerlei vragen over maatregelen die de woning energiezuiniger en dus comfortabeler kunnen maken.

Het loket heeft het afgelopen jaar honderden vragen beantwoord over energiebesparende maatregelen in en rondom de woning. Een greep: ' Welke maatregelen zijn voor mijn huis het meest geschikt? Hoe kan mijn woning het beste worden geïsoleerd? Hoe zit het dan met de ventilatie? Is een zonneboiler iets voor mijn huis of een cv-ketel die ook elektriciteit maakt? En welke maatregelen komen nog in aanmerking voor subsidie?'  Op dit moment is er overigens geen subsidie meer beschikbaar voor woningverbetering.
Marc Schouten van het loket: “Energie besparen loont. Door zelf investeringen in uw huis te doen wordt uw woning behaaglijker en de energierekening vriendelijker. Daar kan geen subsidie tegenop. Energie wordt alleen maar duurder. Zo stijgen de tarieven per 1 juli naar alle verwachting fors. Door nu te investeren, voorkomt u hogere energierekeningen in de toekomst.”

Door eenvoudige maatregelen is direct iets aan een hoge energierekening te doen, meent Schouten: “Spouwmuurisolatie aanbrengen, cv ketels met een hoog rendement nemen en dubbel glas aanbrengen!” 

Wie meer wil weten www.steekenergieinjehuis.nl of mail naar info@steekenergieinjehuis.nl 

Lees meer over:

energie besparen Altena
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.