woensdag 8 december 2021

Alles over Altena

Zesde Lopend Vuurtje in de steigers

7 maart 2012 (door AalburgNet)

ALTENA - Op zaterdag 26 mei wordt voor de zesde keer ‘Lopend Vuurtje’ georganiseerd,de fietstocht door het schitterende rivierenlandschap ten oosten van de Biesbosch.

In 2007 organiseerde een groepje enthousiaste vrijwilligers voor de eerste keer een fietsdag in het Land van Heusden en Altena. Dat jaar namen driehonderd mensen deel aan de fietstocht en ongeveer twintig kerken openden dat jaar hun deuren. De afgelopen jaren is het ‘vuurtje’ steeds verder uitgebreid. In de loop van de jaren is het aantal deelnemers al gegroeid tot 1.000.  En vorig jaar stond de teller van het aantal deelnemende kerken op ruim veertig.

Wat willen we met ‘Lopend Vuurtje’ bereiken? We bieden iedereen de gelegenheid om kennis te maken met mensen die wel of geen lid zijn van een kerk.  Dat kan omdat steeds meer kerken die dag hun deuren openen om de honderden fietsers welkom te heten.
Naast het sociale en sportieve karakter van deze dag, zamelen we geld in voor een goed doel. De afgelopen vijf jaar hebben we in totaal zo’n € 60.000,- kunnen overmaken aan verschillende goede doelen.

De komende maanden gebruiken we om alle voorbereidingen te treffen voor het zesde ‘Lopend Vuurtje’. Binnenkort informeren we u over welk doel we dit jaar hebben gekozen en waar u die dag uw fietstocht kunt starten.

Reserveer nu alvast zaterdag 26 mei in uw agenda en nodig vooral iedereen uit om met u een dagje gezellig, gezond en informatief door te brengen. We heten u alvast van harte welkom die dag!  

Winnaars fotowedstrijd 2011:

1e prijs: Cockie Slagmolen
Haar foto straalde ‘feest’ uit. Het logo van lopend vuurtje staat erop, de naam van de kerk,
de fietsen en fietsers en de lachende mensen die vrolijk gekleurde ballonnen oplaten.

2e prijs: Dhr. Mouthaan uit Nieuw Lekkerland
Deze foto is volgens hem een feest om te zien. Het is mooi zoals het vuur van de Heilige Geest is uitgebeeld.  
Door de kleur en materialen, keuze van bloemen, de zeven kleine bloemstukjes en de vredesduif. 

Lees meer over:

Altena Lopend vuurtje
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.