vrijdag 3 december 2021

Alles over Altena

Dijkverbetering Steurgat gaat door

7 maart 2012 (door WerkendamNet)

WERKENDAM - De dijkverbetering van Waterschap Rivierenland bij het Steurgat  werd door staatssecretaris Joop Atsma (Ministerie van Infrastructuur en Milieu) goedgekeurd. Ook stelde het college van dijkgraaf en heemraden van Waterschap Rivierenland gisteren het ontwerpprojectplan vast. Daarmee gaat de realisatie van de dijkverbetering, die moet zorgen voor een grotere hoogwaterveiligheid, officieel van start. 

Met het akkoord van het Rijk gaat Waterschap Rivierenland een dijkverbeteringsplan uitvoeren waaraan de afgelopen jaren hard is gewerkt. Dat gebeurde in samenwerking met de gemeente Werkendam, provincie Noord-Brabant en Rijkswaterstaat maar ook met omwonenden en organisaties in het gebied. De zwakke gedeeltes van de dijk tussen Hank en Werkendam worden verbeterd door de dijk te verstevigen met grondbermen aan de polderzijde.
Voor een tweetal locaties, het bedrijventerrein van Werkendam en de Kurenpolder, geldt een bijzondere situatie. Hier werkt het Waterschap, samen met betrokken partijen, andere oplossingen uit.

Klaar
Wie het werk gaat uitvoeren is uiterlijk begin 2013 bekend. Vrij snel daarna gaat de schop in de grond, zodat het werk in 2015 klaar is en daarmee de hoogwaterveiligheid is verbeterd.

Het hele artikel leest u hier...

Lees hier meer over de dijkverbetering...

 

Lees meer over:

Werkendam steurgat
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.