maandag 29 november 2021

Alles over Altena

Speciale app zet gemeenteraad op iPad

6 maart 2012 (door WoudrichemNet)

ALTENA - Binnen gemeenten staat papierloos werken hoog op de agenda. Duurzaamheid, kostenbesparing, gebruikersgemak en efficiëntie zijn de argumenten te kiezen voor meer digitaal werken. Voor raadsleden, maar ook voor burgers en andere geïnteresseerden.  

De afgelopen jaren hebben gemeenten al de nodige stappen gezet door hun raadsinformatie via internet aan te bieden. De logische vervolgstap is om deze informatie ook binnen de raadszaal digitaal beschikbaar te maken. Met de komst van tablet-pc’s als de iPad is dit veel eenvoudiger geworden.  

Automatisch
SIM heeft een speciale (gratis) iPad-app ontwikkeld, waarmee de openbare raadsinformatie van de gemeente volledig automatisch wordt gepubliceerd op de iPad. RaadDigitaal biedt raadsleden, maar ook burgers, lokale pers en medewerkers de mogelijkheid de openbare raads- en beleidsinformatie op de iPad te raadplegen. 
RaadDigitaal toont de agenda’s inclusief de bijbehorende documenten van de gemeentelijke vergaderingen. Bij de eerste installatie wordt  gevraagd een keuze te maken voor één van de gemeenten. Er valt altijd weer wisselen van gemeente met behulp van de knop linksboven  in het scherm.

De app is al te verkrijgen, dan wel te downloaden, via de App store. (De redactie van deze site heeft de app al uitgeprobeerd: 'snel, overzichtelijk en boeiend' zijn de steekwoorden.)

Lees meer over:

Altena raad app
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.