maandag 24 januari 2022

Alles over Altena

Schmallenbergvirus aangetroffen in Waardhuizen

5 maart 2012 (door WoudrichemNet)

WAARDHUIZEN - Het Schmallenbergvirus is nu ook op een rundveebedrijf in Waardhuizen geconstateerd. In Brabant werd dit virus eerder aangetroffen op gelijksoortige bedrijven in Breda, Hoogeloon en Wanroij.

Het Schmallenbergvirus is een virus dat ziekte en geboorteafwijkingen veroorzaakt bij runderen, schapen en geiten. Veel over dit virus is nog onbekend. Het lijkt verwant te zijn aan het al in 1959 in Japan ontdekte Akabanevirus. Er zijn vooralsnog geen aanwijzingen dat het virus ook mensen zou kunnen besmetten (zoönose).

Ondanks dat erg veel nog onbekend is, is er onder wetenschappers een vermoeden dat de knut, een zeer klein steekvliegje dat ook verantwoordelijk is voor de verspreiding van het blauwtongvirus, de verspreider zou kunnen zijn. Er is vooralsnog geen enkele directe besmetting van dier op dier aangetoond.

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.