vrijdag 3 december 2021

Alles over Altena

Negende Zlto Boerendag in Dussen

5 maart 2012 (door WoudrichemNet)

ALTENA / DUSSEN - Op zaterdag 25 augustus organiseert  ZLTO Altena Biesbosch voor de negende keer de Boerenerfdag. Belangrijk doel: de inwoners van het Land van Heusden en Altena dichter bij de landbouw te betrekken en de mensen op een informele manier kennis te laten maken met de sector zoals die vandaag de dag werkt.

Dit jaar is men te gast bij Verkooijen vof, Muilkerk 36B in Dussen, waar men zowel appels als peren teelt. Er zal gelegenheid zijn om verschillende manieren te kijken hoe de planten groeien en de sorteerlijn loopt. Op het bedrijf is het gehele proces te zien van groeien tot en met bewaren van het fruit. Op die dag zullen er zowel dingen voor kinderen als volwassen te doen zijn. Er zijn stands waar agrariërs en aanverwante bedrijven zich kunnen presenteren. Ook is er een terras ingericht waar bezoekers een kopje koffie of thee kunnen drinken. De entree is vrij en ook het parkeren is gratis.

Vrijwilligers
De PR-groep van ZLTO Altena Biesbosch bestaat uit. Carola van der Schans, Sonja Koekkoek, Mia Tolenaars en Tea van Herwijnen, die samen zorgdragen voor de coördinatie en organisatie van deze dag. Deze dag draait verdervgeheel met hulp van vele vrijwilligers.

Als afdeling behartigt  Zlto Altena-Biesbosch de lokale belangen van de leden. Hiervoor onderhoudt men nauw contact met de drie gemeenten, waterschap en andere belangenhebbende in hun werkgebied. Natuurlijk speelt men ook een maatschappelijke rol binnen de gemeenschap waarin ze wonen en werken.

Lees meer over:

Altena zlto open dag
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.