donderdag 26 mei 2022

Alles over Altena

Motie voor Kinderpardon sneuvelt in Aalburg

5 maart 2012 (door AalburgNet)

AALBURG - Tijdens de gemeenteraad van 28 februari dienden de PVDA en ChristenUnie (CU) een motie in over het kinderpardon die het niet haalde. Er was geen meerderheid die dit plan op handen wilde dragen.

PVDA en CU kregen steun van Ideaalburg. CDA stemde tegen: "Dit is niet onze policy op dit moment." SGP stemde tegen omdat zij de keus aan de minister willen laten. BAB wilde zich niet uitspreken over landelijke thema's en stemde tegen. Ondanks de CU-oproep aan BAB zich dan wel te onthouden van stemming, "want met een tegenstem spreek je jezelf ook uit."
De Aalburgse Alliantie op zijn beurt noemde de motie "een typisch PvdA-voorstel" en vroeg zich af wat het allemaal zou gaan kosten. 

Signaal
 Ideaalburg noemde bij monde van Sheikkariem de gang van zaken erg teleurstellend en betreurde dat Aalburg "gezien haar christelijke normen en waarden" niet instemde met deze motie.
Burgemeester Fons Naterop stelde dat als de raad de motie zou aannemen dit als een politiek signaal gezien moet worden en dat zij die dan zouden uitvoeren. 

Lees meer over:

politiek kinderpardon
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.