maandag 6 december 2021

Alles over Altena

Storm in het bekende glas

2 maart 2012 (door WerkendamNet)

WERKENDAM - Hennie Schermers fractievoorzitter van de ChristenUnie reageerde in het Altena Nieuws van deze week desgevraagd op de Artikel 35 vragen van het CDA over het te plaatsen kunstwerk in de Werkense Polder. Het CDA geeft aan dat het in tijden van bezuinigingen ongepast is om geld uit te geven aan openbare kunst.

Schermers reageert: “Natuurlijk kijk je in tijden van bezuinigingen extra goed naar uitgaven, maar wij vinden de Wimpelboom (het kunstwerk wat geplaatst moet worden) geen buiten proportionele investering, zeker gezien het kleine bedrag wat we als gemeente uitgeven aan kunst en cultuur.

De ChristenUnie geeft in haar reactie in het Altena Nieuws ook aan de vragen van het CDA onbegrijpelijk te vinden. Juist het CDA pleitte er kort geleden nog voor om zonder enige voorwaarde een extra uitgaven van € 100.000,- te doen voor een extra kunststofspeelveld bij Kozakken Boys. Schermers: “Wij hebben het CDA toen niet gehoord over bezuinigingen”. Ook bevreemdt het de ChristenUnie dat het CDA spreekt over extra uitgaven, het bedrag was namelijk allang in de goedgekeurde begroting opgenomen.

In de Altena Nieuws spreekt SGP'er Meijboom over de afspraken die zijn gemaakt met de kunstenaar, de ChristenUnie onderstreept deze uitspraak. Schermers: “Als Werkendam een betrouwbare overheid wil zijn, moet je dergelijke gemaakte afspraken gewoon nakomen. Ik hoop daarom dat we het CDA binnenkort weer op deze weg terugvinden!” (ChristenUnie)

Lees meer over:

Werkendam CU
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.