Friday 17 September 2021

Alles over Altena

Tuinen door Woonlinie op de schop genomen

29 februari 2012 (door WoudrichemNet)

WOUDRICHEM - Aan de Middelvaart en Heemraad is firma Zijlstra in opdracht van Woonlinie bezig met het ophogen van de tuinen. De afgelopen jaren zijn de plaatselijke particuliere perkjes flink gezakt door de uit veen bestaande onderlaag. Bekend is dat veen in de loop der tijd inklinkt. Tien jaar geleden werd de boel al eens flink opgehoogd met zand. Door dat gewicht zijn de tuinen opnieuw een dertigtal centimeters gezakt.

EPS blokken
De tuinen worden nu fors (1,5 meter) uitgegraven en vervolgens opgevuld met EPS-blokken (piepschuim). Deze blokken zijn licht van gewicht waardoor de tuinen naar verwachting niet verder zullen zakken. Op de blokken komt een grondlaag van 40 centimeter. In deze ‘leeflaag’ kunnen stuiken en planten hun 'ding' doen: groeien. Voor wie een schutting wil: daar is rekening mee gehouden door rondom een zone van 0,5 meter vrij te houden. Erfafscheidingen kunnen dus zonder probleem worden geplaatst.

Voordat de werkzaamheden begonnen, werden alle tuinen in kaart gebracht, zodat deze zoveel mogelijk in de oude staat teruggebracht kunnen worden.

Lees meer over:

woudrichem
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.