donderdag 25 april 2024

Alles over Altena

Roversduo slaat twee keer toe

29 februari 2012 (door AalburgNet)

WIJK EN AALBURG / VEEN - In korte tijd na elkaar werden er dinsdag 28 februari 2012 twee overvallen gepleegd, waarbij het slachtoffer bedreigd werd met een mes. De politie gaat er van uit dat het hier om dezelfde daders handelt.

Rond 20.00 uur dwongen twee jonge mannen op een scooter een zestienjarige inwoonster van Wijk en Aalburg tot stoppen toen zij op de Maasdijk fietste. In het voorbijgaan greep een van hen de bagagedrager van de fiets van het slachtoffer vast en dwong haar zo tot stoppen. Beide jongemannen, 16 à 17 jaar oud en vermomd door hun integraalhelm, hielden een mes in hun handen. Zodoende eisten ze de portemonnee van het slachtoffer. Toen deze zei dat ze niets bij zich had voelde de passgier van de bromfiets in haar zakken. Toen hij niets vond gingen de twee er zonder buit vandoor.

 

Opnieuw
Korte tijd later, rond de klok van 20.15 uur, sloeg vermoedelijk hetzelfde tweetal opnieuw toe in Veen. Daar dwongen zij twee jonge vrouwen tot stoppen die op de Hardenbergh liepen. Ook hier werd gedreigd met een mes en geld en een GSM geëist. De GSM die het achttienjarige slachtoffer daarop afstond was een dusdanig oud model dat de dader het niet wilde, waarna het tweetal er op de scooter weer vandoor ging.

 

Het signalement van de daders luidt:
Bestuurder: jongeman, 16 à 17 jaar oud, 1.70 cm lang, blanke huidskleur. Hij droeg een spijkerbroek, zwarte sportschoenen (merk onbekend) en zwarte jas.

De bijrijder: jongeman, 16 à 17 jaar oud, 1.80 cm lang, blanke huidskleur. Ook hij droeg een spijkerbroek met daaronder lichte, mogelijk witte sportschoenen (merk onbekend) en zwarte jas. Deze dader sprak goed Nederlands, volgens de aangeefster met een accent uit de omgeving Veen.

De daders verplaatsten zich op een scooter, donker (zwart of donkerblauw) van kleur. Het kenteken daarvan is onbekend.

 

Lees meer over:

Politie roversduo twee keer
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.