donderdag 27 januari 2022

Alles over Altena

Nieuw veer voor Gorcum komt in de vaart

28 februari 2012 (door WerkendamNet)

WERKENDAM / GORINCHEM -  Donderdag aanstaande wordt de nieuwe veerboot Gorinchem XI bij Damen Shipyards te water gelaten. Gedputeerde (mevrouw) ir. I. de Bondt van verkeer en vervoer zal de oeververbindelaar plechtig dopen. De veerpont wordt ingezet voor de nieuwe verbinding Gorinchem-Sleeuwijk-Werkendam-Hardinxveld-Giessendam. Mogelijk wordt 's zomers ook halte Sliedrecht nog aangedaan.

De Gorinchem XI is voorzien van een dubbele schroef en haalt hiermee een snelheid van 40 km/uur. Het veer heeft ook een boegschroef in een dwarsbuis. De aluminium boot is voorzien van alle moderne navigatieapparatuur inclusief het zogeheten Automatic Identification System (AIS). Dat is een systeem gebaseerd op transponder-technologie waarmee de veiligheid van de scheepvaart vergroot wordt. AIS geeft overzicht en regelt de informatieuitwisseling tussen schepen onderling en met instanties aan de wal.

Scheepsinfo

De lengte van het schip is 23 meter, breedte 5,85 meter, diepgang 1,05 meter. Het vaartuig wordt aangedreven door  twee motoren 2 x Volvo Penta, 367 kW (498 pk) elk. Het maximaal aantal passagiers bedraagt 100 personen.

Veerdienst Gorinchem verzorgt al veerdiensten op de Gorinchem-Woudrichem-Sleeuwijk, Brakel-Herwijnen, Aalst-Veen. (Afbeelding werktekening Damen ShipYards)

Lees meer over:

Werkendam
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.