donderdag 20 januari 2022

Alles over Altena

Alie de Graaff organiseert collecte Reumafonds

27 februari 2012 (door WoudrichemNet)

WAARDHUIZEN – Alie de Graaff (60) uit Waardhuizen zet zich al dertien jaar in voor de collecte van het Reumafonds. De eerste twee jaar als collectant en sindsdien als organisator van de collecte die dit jaar gehouden wordt van 12 tot en met 17 maart.

“Ik doe het voor de mensen die het zelf niet kunnen, omdat ze beperkt zijn door hun ziekte.” Een kennis van Alie heeft reuma. Alie: “De reuma is bij haar nog in een beginstadium. Ze klaagt nooit maar ik zie wel hoeveel moeite het kost om op gang te komen en de dagelijkse dingen voor elkaar te krijgen. Je bent dan blij als je zelf gezond bent en zet dan graag een stapje extra om geld in te zamelen voor het Reumafonds.”

Nieuwe collectanten 
Alie zet zich in om ieder jaar een mooie opbrengst te realiseren in Waardhuizen/Uitwijk. “Het is een klein, maar uitgestrekt dorp. Voor de buitengebieden is het moeilijk collectanten te vinden. Mijn man rijdt me dan langs de huizen zodat ik snel in en uit kan stappen met de collectebus. Iedereen kent iedereen hier, dus je moet het hebben van de persoonlijke contacten. Maar je merkt dat het steeds moeilijker wordt. De mensen werken allemaal. Ik heb nu drie collectanten. Het zou fijn zijn als we versterking kregen. Mensen die willen helpen met collecteren, kunnen mij bellen op telefoonnummer 0183-442255.”

Ernstig en onzichtbaar
Eén op de vijf volwassen Nederlanders heeft reuma. Reuma is niet één ziekte, maar omvat meer dan 100 aandoeningen zoals reumatoïde artritis, artrose of fibromyalgie. Chronische aandoeningen die niet te voorkomen of te genezen zijn. Alie: “Door goede medicijnen en behandelmethodes zie je aan de buitenkant niet dat iemand reuma heeft. Maar het is een ingrijpende aandoening die tot veel dagelijkse beperkingen leidt, vooral als gevolg van pijn, stijfheid en vermoeidheid. Reuma is echt een veel groter probleem dan we denken."

Reumafonds
Het Reumafonds financiert al 85 jaar onafhankelijk wetenschappelijk onderzoek naar de oorzaak en bestrijding van reuma. Dankzij effectieve behandelingen kunnen mensen met reuma langer en beter functioneren, zowel thuis als op het werk. Toch is reuma nog niet te genezen. Daarom heeft het Reumafonds uw steun hard nodig. Het Reumafonds krijgt geen subsidie van de overheid en is afhankelijk van donaties en giften.

Geef tijdens de collecteweek van 12 tot en met 17 maart 2012!

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.