woensdag 10 augustus 2022

Alles over Altena

Winst voor Vos in Hasselt

27 februari 2012 (door AalburgNet)

HASSELT/MEEUWEN - Marianne Vos schreef zowel de tijdrit als de rit in lijn van de Cyclocross Masters op haar naam.

De laatste avond van het seizoen, de indoorcross van Hasselt, ging van start met een tijdrit. Er stonden tien vrouwen aan de start. Wereldkampioene Marianne Vos was in haar categorie de snelste met 2 minuten 32, voor haar landgenote Daphny van den Brand en de Belgische Joyce Vanderbeken.

Als tweede deel stond de Battle of the Sexes op het programma. Het WK-podium van de vrouwen moest het opnemen tegen het podium van de mannen. Vos, Van de Brand en Sanne Cant mochten met veertig seconden voorsprong starten. Albert, Kevin Pauwels en Rob Peeters moesten in de twee af te leggen ronden die achterstand proberen weg te werken. Na één ronde hadden de dames nog twintig seconden voorsprong, maar aan de finish wisten de mannen zich toch nog voor de dames te nestelen.

Rondjes
Kort daarna moesten de vrouwen hun wedstrijd in lijn rijden. Twintig minuten lang mochten ze rondjes rijden in de Ethias Arena in Hasselt. In de eerste ronde wist het WK-podium weg te rijden van de rest. Voor de Belgische kampioene gingen de Nederlandse dames iets te snel en Cant moest weer tevreden zijn met brons. De wereldkampioene sloot het crossseizoen af met een overwinning en Van den Brand nam afscheid met een tweede plaats. (www.cyclocross.info)

Lees meer over:

sport Marianne vos Meeuwen
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.