donderdag 28 maart 2024

Boys krijgen niets cadeau

27 februari 2012 (door WerkendamNet)

WERKENDAM - De credits waren voor Heerjansdam de punten voor Kozakken Boys. De eerste helft vocht de thuisploeg voor wat het waard was. De tweede helft zette Kozakken Boys orde op zaken en maakte het uiteindelijk af op 1-3.

Kozakken Boys had precies een uur nodig om op voorsprong te komen tegen Heerjansdam. Voor die tijd ondervonden de bezoekers zoveel tegenstand van de thuisploeg dat men eenvoudig weg niet gevaarlijk kon worden. De gegroepeerd verdedigde thuisploeg vond voor rust bij enkele snelle uitbraken zelfs tot twee keer toe doelman Munten op hun pad.

Voorzet
Toen net na rust de eerste krampverschijnselen opspeelden bij Heerjansdam vonden de Kozakken het welletjes en sloeg het aan de hand van Arif Irilmazbilek toe. Tot drie keer toe was de spits de aangever. Na zestig minuten spelen kapte Arif zich uitstekend vrij in de zestien. De mee opgekomen Sjoerd van der Waal werd gevonden op de rand zestien en met een schuiver in de hoek kwam Kozakken Boys op voorsprong. Waar de krachten van de thuisploeg wegvloeide gaf Kozakken Boys gas bij. Even leek de arbitrage roet in het eten te gooien maar zelfs dat kon Kozakken Boys niet deren. Een kwartier voor tijd was het de mee opgekomen Toby Mulder die een uitstekende voorzet produceerde. De bal bereikte Arif Irilmazbilek en die kopte op de paal. De teugstuiterende bal werd een prooi voor Ismael Yildirim die de oorsprong verdubbelde. Vijf minuten voor tijd scoorde Kozakken Boys de mooiste van de middag. Ismael Yildirim vond op rand zestien Arif Irilmazbilek. De kleine spits gaf de bal hoog mee aan de aanstormende Sjoerd van der Waal die op zijn beurt de bal net die vaart wist mee te geven dat de bal met een boogje over de doelman in de kruising verdween.
Net voor het einde redde de thuisploeg de spreekwoordelijke eer, maar verder liet Kozakken Boys het niet komen.

Cruciale weken
Kozakken Boys staat aan de vooravond van enkele cruciale weken. Dinsdag krijgt men in het kader van de beker bezoek van SC T Zand uit Tilburg. Zaterdag 03 maart krijgt men bezoek van de formatie in vorm ASWH en een week later gaat men op reis richting de kust voor het treffen tegen Scheveningen.