maandag 24 januari 2022

Alles over Altena

Start rioolinspectie in Almkerk

25 februari 2012 (door WoudrichemNet)

ALMKERK - In de week van 27 februari tot en met 2 maart wordt gestart met de uitvoering reiniging en inspectie van het hoofdriool in Almkerk (Almkerk ten oosten van de Provinciale weg Noord).

Het gaat hier om de reiniging van de hoofdriolen in de volgende straten van de kern Almkerk:
Achterstraat, Anjerlaan, Antonialaan, Binnenhof, Brugstraat, Burg. H. Blokstraat, de Borchgravestraat, de Ridderstraat, de Sering, de Ster, Dirk van Clevestraat, Duylweg, Emmikhovenseweg, Fabriciusstraat, Fresialaan, Galerij, Graaf van Hornestraat, Graaf van Nieuwenaarstraat, Kerklaantje, Kerkstraat, Kruisstraat, Magnolialaan, Meidoornlaan, Melkweg, Molenstraat, Mr. L.A. Donkerstraat, Prunuslaan, Rozenlaan, Sjersestraat, ’t Verlaat, v/d Duyn van Maasdamstraat, Van Hogendorpstraat, Van Limburg stirumstraat, Vang, Voorstraat, Werf, Weth. Raamsstraat, Wiek, Woudrichemseweg.

De uitvoeringstijd van de werkzaamheden bedraagt ongeveer vier weken. Gezien de omvang van het werk en de diverse onzekere factoren zoals onder andere het weer is het niet mogelijk exact aan te geven wanneer er bij u in de straat werkzaamheden worden uitgevoerd. Wij vragen uw begrip voor de mogelijke overlast tijdens de uitvoering waardoor uw woning soms tijdelijk wat moeilijker bereikbaar zal zijn.

Wijze van inspecteren

De rioolreiniging wordt uitgevoerd door firma Helma. Het reinigen gebeurt door onder hoge druk water tegen de binnenkant van de buis aan te spuiten. Vervolgens wordt het vuil opgezogen en afgevoerd. Hierna wordt het schoongemaakte riool geïnspecteerd m.b.v. een rijdende camera en op video vastgelegd. De werkzaamheden kunnen plaatselijk voor stankoverlast zorgen, omdat sifons van toiletten en wastafels leeggezogen kunnen worden. Dit kunt u verhelpen door de sifons weer met water vol te laten lopen.

Voorzorgsmaatregelen

Door het - onder hoge druk - reinigen van het riool kan water uit het toilet omhoog spatten. Om overlast te voorkomen adviseren wij u om over het toilet een vochtige dweil of handdoek te hangen, daarna de bril en het wc-deksel te sluiten en eventueel op het wc-deksel een volle emmer water als gewicht te plaatsen.

Voor eventuele vragen kunt u contact opnemen met S. Buizer van de afdeling Openbare werken, telefoon (0183) 308206.

Lees meer over:

riool Almkerk
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.