woensdag 26 januari 2022

Alles over Altena

SDc: 'Kunstwerk is begroot'

25 februari 2012 (door WerkendamNet)

WERKENDAM - Stuurgroep Dorpsbelang combinatie (SDc) meent dat het Werkendamse kunstwerk van 30.000 euro gewoon geplaatst moet worden, ondanks de roerige tijden waar het CDA deze week eerder op wees. 'Een kwestie van behoorlijk bestuur.'

Vaststaand gemeentelijk beleid is dat in gereedgekomen nieuwbouw een kunstwerk wordt geplaatst. Het college van de gemeente Werkendam heeft geheel in lijn met dit door de raad vastgestelde beleid de procedure voor een kunstwerk in de Werkense polder in 2011 in gang gezet. Tevens is een selectieronde gehouden onder kunstenaars. Drie daarvan zijn uitgenodigd een schetsontwerp in te dienen, en de Adviescommissie Cultuur van de gemeente Werkendam heeft er daarvan één uitgekozen. Het college heeft dit advies overgenomen.

SDc is van mening dat, ondanks de financieel roerige tijden, dit project gewoon door moet gaan: 'Dat is een kwestie van behoorlijk bestuur. Er is geld voor gereserveerd in de begroting.", aldus de partij op haar website. 

SDc zal zich beraden over het eventueel wijzigen van beleid voor de plaatsing van toekomstige kunstwerken.

Zie ook:

Lees meer over:

Werkendam nieuwsmkunstwerk
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.