dinsdag 23 april 2024

Alles over Altena

Koninklijke Landmacht oefent in Aalburgse regio

24 februari 2012 (door AalburgNet)

AALBURG - Van 2 april tot en met 6 april 2012 staat  in deze regio een militaire oefening op de rol van het Commando Luchtdoelartillerie (CoLua). De landmacht-eenheid, onderdeel van het Defensie Grondgebonden Luchtverdedigingscommando, houdt deze excercitie in het kader van hun functionele werkzaamheden. Het CoLua beschermt militaire- en burgerdoelen tegen aanvallen van laag vliegende vliegtuigen en kruisvluchtwapens.

Tijdens de oefening worden buiten de bebouwde kom, op diverse plaatsen in het oefengebied, luchtver-dedigingsopstellingen betrokken. Via een keten van radarsystemen en moderne luchtverdedigings-platforms kan de eenheid beeld krijgen van het luchtruim en het - bij daadwerkelijke dreiging - ook beveiligen.
De bewoonde 'oorden' - zoals dat in militair jargon heet - zullen tijdens de oefening zoveel mogelijk worden vermeden. Zowel militairen alsook voertuigen zullen zich bewapend door het gebied verplaatsen, maar er wordt bij de activiteiten geen (oefen)munitie gebruikt.

Toestemming
In principe wordt tijdens de oefendagen alleen gebruik gemaakt van openbare wegen, paden en terreinen. Indien dat niet zo is dient vooraf toestemming te worden gevraagd aan de rechtmatige eigenaar of beheerder van het terrein. Daarnaast dient er door de oefenende eenheid alles aan gedaan te worden om overlast en hinder aan derden te voorkomen.

Indien, ondanks alle voorzorgsmaatregelen, schade door de oefening ontstaan is, kunt u dit, onder vermelding van zoveel mogelijk gegevens zoals eenheid, kenteken voertuig, datum en tijd, plaats, soort schade etcetera melden aan:

Ministerie van Defensie
CDC/JDV/Sectie Claims
Postbus 20703
2500 ES Den Haag
Telefoon 070 3396701

(Bij de foto: Het afvuren van Stingers gebeurt IRL vaak op Kreta. Voor de mannen altijd een hoogtepunt. Foto ministerie van Defensie)

Lees meer over:

Defensie oefening
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.