zondag 7 augustus 2022

Alles over Altena

Dorpshuis Genderen vijftig jaar

23 februari 2012 (door AalburgNet)

GENDEREN - Op 24 maart 2012 bestaat het Dorpshuis van Genderen maar liefst vijftig jaar. Nog steeds is die centrale plek het kloppend hart van Genderen waar door de jaren heen tal van activiteiten plaatsvonden.

De afgelopen tijd is er door de vrijwilligers had gewerkt het Dorpshuis op te knappen. Zo kreeg de hakl een beurt, werden de kozijnen vervangen en werd er, dankzij het IDOP-plan, een nieuwe keuken geplaatst waar menig restaurant jaloers op zou zijn.

Ook het vijftig jaar oude kunstwerk, boven de ramen van het Dorpshuis werd geheel gerestaureerd door Arie de Jong en zijn buurman Bert Bergeijk. Zij staken de handen uit de mouwen en verwijderden het oude kunstwerk verwijderd en zorgden dat het kunstwerk 
natuurgetrouw werd overgezet op nieuwe platen. Een kunstwerk. Op de foto zijn De Jong en Bergeijk bezig de laatste plaat te bevestigen.

De redactie weet dat het een vrouwelijke kunstenaresse was die het oorspronkelijk heeft geschilderd, maar zou graag achter de naam komen om deze te kunnen vermelden in het boek dat uitkomt over het Dorpshuis. Wie dat weet of een hint kan geven neemt contact op met Joop Lankhaar. E-mail joop@pa1jlg.nl (Foto Joop Lankhaar)

Lees meer over:

dorpshuis Genderen vijftig jaar 50
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.