maandag 29 november 2021

Alles over Altena

GGD West-Brabant wil alcoholgebruik onder jongeren terugdringen

22 februari 2012 (door AalburgNet)

En dat lukt alleen als verschillende instanties de handen ineen slaan. Ook Novadic-Kentron, gemeenten, politie, scholen, sportverenigingen en organisatoren van evenementen spelen een rol in het voorkomen van alcoholmisbruik. Dit gebeurt in het regionale project ‘Think before you drink’, dat naadloos aansluit op het initiatief van minister Edith Schippers van Volksgezondheid om het alcoholbeleid aan te scherpen. Helaas loopt ‘Think before you drink’ half 2013 af. Het project hoopt op een doorstart, want jongeren drinken nog steeds te veel en te vaak.

Minister wil alcoholbeleid aanscherpen
Minister Schippers wil met alle betrokkenen een rondetafelgesprek over alcoholmisbruik. Naast haar initiatief om het alcoholbeleid aan te scherpen, bracht de minister op 13 februari een bezoek aan de afdeling Spoedeisende Hulp (SEH) van MCH Westeinde. Voorafgaand hieraan reed de minister een paar uur mee op de ambulance. Zij ervoer met eigen ogen het effect van alcoholmisbruik door jongeren.

Project ‘Think before you drink’
In het project ‘Think before you drink’ brengt de GGD partijen bij elkaar om het alcoholgebruik onder jongeren terug te dringen. Zo ontwikkelde ze bijvoorbeeld een handleiding voor scholen en sportverenigingen om alcoholvrije (school)feesten te organiseren. En een handreiking voor vo-scholen met daarin allerlei interventies en instrumenten. Daarnaast informeert ‘Think before you drink’ niet alleen jongeren, maar ook ouders over de schadelijke gevolgen van te jong te veel drinken en welke invloed zij hierop kunnen hebben. En ondersteunt het project gemeenten met de handreiking evenementenbeleid. Een hulpmiddel om met organisatoren van evenementen in gesprek te gaan en handvatten te bieden het alcoholgebruik tijdens evenementen bespreekbaar te maken. 

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.