woensdag 8 december 2021

Alles over Altena

CDA maakt zich zorgen om kaalslag bij begraafplaats Werkendam

22 februari 2012 (door WerkendamNet)
 
WERKENDAM - Het CDA maakt zich zorgen over de gepleegde kaalslag bij de begraafplaats aan de Borcharenweg en heeft dit ook aan wethouder De Jong kenbaar gemaakt.

De partij krijgt, naar eigen zeggen, regelmatig signalen vanuit de Werkendamse bevolking dat het zicht vanaf de openbare weg en vanuit de huizen tegen over de begraafplaats door de geringe begroeiing wel erg "open" is . Otto van Breugel: 'Dat geeft niet de rust en het respect dat je mag en kan verwachten.  Bij het CDA leefde lange tijd het gevoel dat het nog verder moest dicht groeien. Helaas is aan dat gevoel een einde gekomen. Een gigantische kaalslag heeft plaatsgevonden met als resultaat een volledig zicht vanaf de openbare weg op de begraafplaats. Dat kan en mag niet de bedoeling zijn vinden wij.'  Het CDA meent dat een begraafplaats een plaats moet zijn waar mensen in alle rust moeten kunnen begraven en gedenken.

Maatregelen
Aan wethouder De Jong nu de vraag of het niet anders had gekund, hoewel het leed al geschied is. De lokale Christen Democraten vragen daarom of er maatregelen genomen kunnen worden om 'het respect en de rust op de begraafplaats terug te laten keren'. Wat het CDA betreft moet dat op zeer korte termijn. (Foto Werkendam.net)
 
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.