maandag 29 november 2021

Alles over Altena

Kanskaart Altena toont Landschap van Allure

21 februari 2012 (door WerkendamNet)

ALTENA - Op 7 maart wordt de zogeheten Kanskaart voor Altena, een boekje vol met economische en culture mogelijkheden binnen de regio, gepresenteerd op Golfpark De Almkreek in Almkerk.

Veertien regionale ondernemingen/organisaties, onder aanvoering van Rabobank Altena, zijn van mening dat er in de streek een 'duurzame, innovatieve kwaliteitsslag' te maken valt door een betere samenwerking en bundeling van krachten. Hiertoe werd op 2 maart 2011 de zorgeheten Verklaring van Altena (VvA) aangeboden aan Wim van de Donk, Commissaris van de Koningin van de provincie Noord-Brabant. 
De verklaring roept het provinciebestuur op te investeren in de voorgestelde gebiedsontwikkeling door het Land van Heusden en Altena te erkennen als “Landschap van Allure”.

De Kanskaart Altena moest dit initiatief verder van de grond tillen. Dat is gelukt: de Kanskaart is klaar. In het boekje staat de gezamenlijke ambitie van de ondertekenaars van de VvA, met de focus op het behoud en versterking van de landschappelijke kwaliteit (natuurlijke, culturele, gebruiks- en belevingskwaliteit) en hoe deze maximaal te benutten voor economische- en toeristisch-recreatieve structuurversterking in de regio. Het boekje toont de lopende projecten en toekomstige mogelijkheden.

Lees meer over:

Altena kanskaart
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.