maandag 6 december 2021

Alles over Altena

Alcoholcontrole in Hank

21 februari 2012 (door WerkendamNet)

HANK - De politie Midden en West Brabant had aangekondigd om tijdens de carnavalsdagen diverse alcoholcontroles te houden: aldus geschiedde. Op zaterdag 18 februari was er onder meer controle in Hank. De actie startte om 20.00 uur en duurden tot 05.00 uur. In Hank werd gecontroleerd bij Jachtsloot. Totaal werden 369 blaastesten afgenomen. Dat leverde twee overtreders op. (255ugl en 385 ugl)

Doel van alcoholcontroles
Jaarlijks zijn er 150 doden en gemiddeld 3.500 ziekenhuisgewonden in het verkeer te betreuren, veroorzaakt door bestuurders met teveel alcohol op. Veelal zijn de verwondingen ernstig, omdat dronken automobilisten vaker te hard rijden en minder vaak hun gordel om hebben. Naast gewonden en doden veroorzaken dronken bestuurders veel blikschades. Daarom controleert de politie intensief in het verkeer.
 
Limieten
Het is wettelijke verboden om een voertuig, óók een (brom)fiets, te besturen onder invloed van alcohol, drugs en medicijnen. Het is een misdrijf en kan leiden tot een hoge geldboete, het verplicht volgen van dure cursussen, invordering van het rijbewijs en zelfs gevangenisstraf. Daarnaast kan het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen het rijbewijs ongeldig verklaren. Sinds december 2011 kan ook een alcoholslot worden opgelegd.
De alcohollimiet voor ervaren bestuurders is 220 ug/l. Voor beginnende bestuurders is dat 88 ug/l. Voor deze lagere limiet is gekozen omdat is gebleken dat bestuurders die minder dan vijf jaar rijervaring hebben, vaker bij verkeersongevallen betrokken zijn.

Al met al redenen om gebruik te maken van het openbaar vervoer, taxi of een echte BOB te regelen. De slogan is niet voor niets 100% BOB = 0% OP.

Lees meer over:

Politie alcohol Werkendam
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.