donderdag 28 oktober 2021

Alles over Altena

Jeugd Andelo A wint eerste RTT wedstrijd

20 februari 2012 (door WoudrichemNet)

ANDEL - Op zaterdag 18 februai waren de meiden van het Jeugd A-team al vroeg op. Merel Goldschmeding, Fleur de Lorm, Amy van Wijk, Mariëlla Vos, Charonne Kant en Esmai Smits moesten deze ochtend turnen tegen het team van DVO Dordrecht.

Balk en brug waren als eerste aan de beurt. Andelo liet een erg sterke balk zien, maar had een wat minder goede brug. Een aantal meiden lukte het niet om op te hurken op die dunne ligger van de brug. Toch behaalden ze uiteindelijk geen slechte cijfers op dit toestel. Ook lieten Charonne en Mariëlla hun niveau 8 oefening zien. Hierbij doen ze een wegzet, direct gevolgd door salto. Charonne had een prachtige salto die zelfs zo hoog zat dat hij boven de ligger van de brug uitkwam.

Nadat de brug en balk waren opgeruimd werden de vloer en sprong neergezet. Andelo startte op vloer en hier was duidelijk een verschil met de meisjes van DVO Dordrecht. De spanning van de meisjes van Andelo was stukke beter dan de netheid van DVO en daardoor haalde Andelo hoge punten. Op sprong liet Mariëlla een prachtige overslag over de pegasus zien. De rest van de meisjes sprong kast. Amy haalde het hoogste cijfer van een 13,4.

Spannend
Uiteindelijk was het toch nog best wel spannend. DVO was sterk en het verschil zou niet groot zijn. Toch haalde Andelo iets meer punten dan DVO Dordrecht en waren zij de winnaar van deze ochtend. Op de gedeelde vierde plaats waren Esmai Smits en Merel Goldschmeding geëindigd. Een derde plaats was voor Djura Ardon van DVO. Een tweede plaats was terecht voor Mariëlla Vos, die ook vandaag weer erg goed presteerde. De winnares van de ochtend was Loes Anröchte, een turnster van DVO Dordrecht.

Maar Andelo mag de punten voor deze eerste wedstrijd in ontvangst nemen. In maart zullen de meisjes nog een wedstrijd hebben in hun poule. Deze wedstrijd is tegen O&O Zwijndrecht. Als ze deze wedstrijd ook winnen, mogen ze door naar de RTT Finale op 2 juni in sporthal De Jager in Giessen.

Lees meer over:

sport Andelo
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.