zaterdag 20 april 2024

Alles over Altena

ZVDO'74 sterk aan de leiding

20 februari 2012 (door AalburgNet)

AALBURG - Voor diverse zwemmers van Zwem- en Polovereniging ZVD)'74 stond afgelopen zaterdag in het teken van de derde ronde van de Rivierenkampbokaal. Vooraf stond de ploeg al ruim aan de leiding. Na het tellen van de punten bleek dat ZVDO’74 wederom de snelste ploeg was en verstevigde dus de koppositie.

De allerjongste deelnemers gingen van start op de 25m rugslag en 25m vrije slag. Mirjam den Hartog, Janne-Lynn Himpers, Floor van der Garde, Janniek Oudshoorn en Mika van Andel wisten scherpe tijden neer te zetten. Een leeftijdsklasse hoger vielen vooral de prestaties van Annemijn Smits en Quinty de Jong op. Zowel op de 25m schoolslag als de 25m rugslag werden de persoonlijke records flink aangescherpt. Ook Anna Kolff, Katinke Straver en Soo Yin van Noorloos eindigde hoog in het klassement door een snelle race op de 25m rugslag.

Bij de jongens werd de top vier in beslag genomen door zwemmers van ZVDO’74. Mitchell van der Mooren, Damian van Andel, Gert-Jan van Mersbergen en Geert van der Garde waren niet te volgen op zowel de 25m schoolslag als de 25m rugslag.

Dubbele afstanden
Voor de oudere zwemmers stonden de dubbele afstanden op het programma. De prestaties van Diede Branderhorst, Meike van der Garde, Aranka Bok en Tessa den Dekker waren wisselend. Wel wisten de dames verschillende tijdsverbeteringen te noteren. Bij de jongens waren de prestaties wat beter. Anton van Genderen, Jan Stijn Verboom en Harmen Kant noteerden flinke tijdsverbeteringen op de eerder genoemde afstanden. Opvallend was de prestatie van Max van der Zouwen. Met een persoonlijk record van maar liefst 11 seconden werd uitgeroepen tot grootste secondesnoeper.

De dames en heren hadden het deze middag wat lastiger. Toch wisten de zwemmers op een of meerdere afstanden hun tijden aan te scherpen. Anouck Oppenhuizen en Renske den Dekker waren tijdens hun races het meest succesvol. Zowel op de 100m schoolslag en de 50m schoolslag werden er persoonlijke records neer gezet. Voor Renske leverde de 50m vlinderslag ook nog een mooie tijdsverbetering op. Mike Klip en Frank Hartman waren eveneens succesvol op de 50m schoolslag en de 50 rugslag. De zusjes Rianne en Marieke van der Beek maakte er op de 50m schoolslag een spannende race van die uiteindelijk in het voordeel van Rianne uitviel.

De afsluitende estafettes leverden nog twee maal een bronzen medaille op en eenmaal een zilveren medaille. ZVDO’74 kan net als vorig jaar een dubbelslag slaan. Volgende week wordt de laatste ronde van de jeugdvierkamp gezwommen. Ook bij deze wedstrijd staat de ploeg riant bovenaan.

De wedstrijd zal in zwembad De Kikvors in Giessen worden gezwommen en gaat om 15.00 uur van start.

Lees meer over:

sport ZVDO'74
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.