maandag 24 januari 2022

Alles over Altena

Open Coffee Altena voegt toe

17 februari 2012 (door AalburgNet)

ALTENA - Open Coffee Altena voorziet kennelijk in een behoefte. Een negentigtal ondernemers maar liefst bezocht de tweede editie van de nieuwe netwerkbijeenkomst. Pruysen Parket in Dussen was dit keer de goede gastheer.

Het was een drukke boel tijdens Open Coffee Altena 2.0 op het Pruysen Parket aan de Sluis. Visitekaartjes gingen van hand tot hand in een bijzonder gemoedelijke sfeer. Onder leiding van Bjorn van der Westen (De Koppelpaarden) werden de gasten voorzien van een goede kop koffie (of dito thee) met etagères vol met lekkernijen. Gastheer Gerard Pruysen lachend: 'We wilden de lat daarmee nou ook weer niet te hoog leggen, maar alles moest wel in orde zijn. Dat vinden wij belangrijk.'

Afspraken
Tijdens deze business meeting kon initiator Cor Spek direct al goede afspraken maken met Jacqueline Munnik (Krachtstroom): dit creatieve bureau uit Nieuwendijk zal gastheer zijn voor editie 4.0 in juni dit jaar. Maar er was meer belangstelling... Daan Ottevanger tekende namens Autobedrijf Thur Genderen zelfs al in voor februari 2013: oftewel editie 7.0.
Ook een onderwijsinstelling uit de regio toonde belangstelling Open Coffee Altena onderdak te bieden: daarmee lijkt ook editie 8.0 (april 2013) in de steigers te staan... Mede-initiatiefnemer Janneke Romijn: 'Het concept slaat enorm aan. Geweldig! Dat blijkt ook uit het aantal ondernemers dat wij nu mochten ontvangen. Zo'n veertig méér dan tijdens de eerste Open Coffee in Woudrichem afgelopen december.'

Coffee Stip
Tijdens deze bijeenkomst werd ook de fonkelnieuwe website van Open Coffee Altena gelanceerd. Deze werd gebouwd door internetbureau MaxServ uit Giessen en deed ook het concept 'Coffee Stip' zijn intrede. SignRight uit Sleeuwijk steunde de netwerkbijeenkomst met een roll-up die als decor voor de Coffee Stip gaat dienen: een letterlijke, rode stip van een meter doorsnede waarop de ondernemer zijn produkt en / of onderneming kan promoten. Hij krijgt daarvoor maximaal 90 seconden 'zendtijd.'
LinkedIn 'professor' Richard Gort, een jonge starter, was dan ook de eerste die op de Stip zijn gehoor informeerde over de mogelijkheden van LinkedIn en Social Media binnen de bedrijfsvoering. Diverse aanwezigen maakten van zijn kennis gretig gebruik en stelden Gort allerlei vragen die de 'prof' naar tevredenheid kon beantwoorden.

Dát de ondernemers tevreden waren mag blijken uit deze bloemlezing. Tryntsje van Vessem twitterde: 'Open Coffee was leuk bij een gastvrij Pruysen en met service van De Koppelpaarden.' Tom Oostra (Kontakt): 'Was weer een leuke en goede Open Coffee deze morgen.' Saskia Vonk liet weten: 'Geslaagde Open Coffee. Gastvrijheid was super en heb weer mooie mensen ontmoet.' Ingrid van den Bosch (Fenexpo)melde via LinkedIn: 'Zojuist Open Coffee Altena bezocht, goede verzorging, mooie lokatie en grote opkomst. Mijn complimenten...' Tot slot memoreerde Beppie ten Böhmer (Kruitkelder): 'Leuke, drukke, nuttige ochtend.'

Aanmelden
Open Coffee Altena 3.0 wordt gehouden op 5 april aanstaande in Wijk en Aalburg. Ondernemersvereniging Aalburg zal dan de gastheer zijn. De eerste aanmeldingen druppelen alweer binnen. Spek: 'De allereerste was heel snel. 's Morgens hadden we Open Coffee bij Pruijsen en diezelfde middag meldde de eerste zich alweer voor 5 april. Een ondernemer die er 's morgens ook was', lacht Spek en vervolgt met de uitleg waarom Wijk en Aalburg de locatie is voor de derde netwerkbijeenkomst. 'De koffiemeeting wordt steeds bij een andere ondernemer gehouden. Zo bestrijk je niet alleen de hele regio, maar het is ook leuk eens bij een collega-entreprenuer in de spreekwoordelijke keuken te kijken. En voor de ontvangende partij levert de bijeenkomst een hoop free publicity op. Zo snijdt het mes aan drie kanten.'

Ook op 5 april zal de Coffee Stip weer bezet zijn. Wie ook zijn onderneming of produkt wil promoten of iets wil aanbieden bijvoorbeeld kan contact opnemen via www.ondernemendaltena.nl of mailen naar: coffeealtena@aalburg.net

Aanmelden kan via: www.ondernemendaltena.nl, of rechtstreeks op LinkedIn Ondernemend Altena (onder Events), of via een e-mail aan bovengenoemd adres.

(Foto's Marc Poppe)
 

 

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.