woensdag 10 augustus 2022

Alles over Altena

Kids in concert

17 februari 2012 (door AalburgNet)

MEEUWEN - De leerlingen van de groepen 5,6,7 en 8 van basisschool Den Biekurf uit Babyloniënbroek en basisschool De Ark uit Meeuwen gaven, samen met Brassband Kunst & Vriendschap, een echt concert. Dit gebeurde ter  afsluiting van de muzieklessen op school gegeven door dirigent Ben Ruysink. Gedurende zes weken kregen de leerlingen een half uur les op school, waarbij voor elk kind een koperen muziekinstrument aanwezig was. In totaal deden zo’n zestig leerlingen mee.

Noten
Het concert begon met de leerlingen van Den Biekurf, daarna was De Ark aan de beurt. De kinderen kwamen als opening van het concert marcherend en blazend binnen terwijl de brassband een mars speelde. Vervolgens lieten de kinderen horen dat ze in de relatief korte periode vijf noten leerden spelen en nu ritmes kunnen tellen en lezen. Deze lessen waren bedoeld om kinderen te enthousiasmeren muziek te maken. Dat er talent tussen zat bleek wel uit de ‘wedstrijdjes’ die tijdens het concert gehouden werden: wie kan de langste toon blazen bijvoorbeeld. Er waren zelfs een paar kinderen die de hele toonladder C konden spelen.

De huidige leerlingen van Kunst & Vriendschap traden ook op: Willem Dommisse en Yonnah den Breejen op cornet, Janneke Redeker op althoorn en Erick de Ruiter op euphonium. Ze speelden allemaal alleen een stukje en vervolgens samen een vierstemmig liedje. Terwijl de brassband nog wat stukjes speelde deden de kinderen ook allemaal weer mee. Later speelden zij zelfs nog met chipszakjes, overal zit gewoon muziek in.

De muziekstukken oefenden de kinderen tijdens de lessen op school met cd, maar als er ineens een hele brassband meespeelt is dat toch wel wat anders. Onder de goede leiding van dirigent Ben Ruysink ging het allemaal goed.
Ter afsluiting speelde de brassband Lord of the Dance waarop de kinderen weer marcherend en blazend het podium verlieten.
De aanwezige ouders en belangstellenden waren erg enthousiast en konden na afloop nog een kopje koffie drinken in het Dorpshuis. Het was een zeer geslaagde en gezellige avond.

Muzieklessen
Om de kinderen enthousiast te maken en te houden voor muziek biedt Brassband Kunst & Vriendschap een pakket proefperiode muzieklessen aan. Dit zijn vijftien lessen die beginnen op 6 maart en eindigen op 26 juni. Er wordt dan muziekles aangeboden maar bij voldoende aanmeldingen zal er ook een leerlingenorkest opgestart worden.

Voor vragen over de proefperiode muzieklessen kunt u contact opnemen met: Elise Raams op 0183-404323 of een mail sturen naar: secretaris@brassbandkunstenvriendschap.nl (Foto Kunst en Vriendschap)

Lees meer over:

Meeuwen Kunst en vriendschap
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.